Za klavirom nasred Blidinjskoga jezera

U prošlu nedjelju, 19. ožujka, bili smo svjedoci nesvakidašnjega događaja na Blidinjskom jezeru.
Netaknuta priroda Parka prirode Blidinje budi posebna nadahnuća mnogim zanesenjacima ove prirodne ljepote u kojoj uživaju planinari, sportaši, avanturisti, glazbenici i ini koji pohode ovo mjesto, piše portal Omolje.com.

Mnogi znanstvenici, putopisci, botaničari i drugi istraživači svakodnevno pohode ovaj prostor kako bi snimili dokumentarne filmove ili istraživali floru i faunu. Ima i onih koje ovo mjesto nadahnjuje da skladaju, pišu dobru knjigu, snime glazbeni spot ili pak uprizore kakvo glazbeno djelo.

Ako je Johann Strauss – mlađi, mogao napisati planetarni valcer „Na lijepom plavom Dunavu“, inspiriran ljepotom pokreta, nije nam znano što je inspiriralo jednoga pijanistu da usred Blidinjskog jezera izvede neko glazbeno djelo ili možda sklada „Na valovitom Blidinjskom jezeru“.

Iako se zbog bure nije moglo čuti što glazbenik svira, izazvao je veliku znatiželju. Mnogi su zastajali i promatrali ga kako se ljulja u ritmu nota zapljuskivan valovima mutne jezerske vode.

Nadamo se da su slušatelji s gumenoga čamca snimali njegov glazbeni uradak i da će se isti pojaviti na društvenim mrežama i tv ekranima kako bi i mi mogli uživati u glazbi koja se dogodila na valovima Blidinjskog jezera, između Čvrsnice i Vrana.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.