Za čišćenje namještaja i kristalnih lustera Vlada RS-a izdvojila više od pola milijuna KM

Za čišćenje namještaja od prirodne bež kože, zavjesa i posteljine Služba za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske isplatit će 276.913 KM tvrtki ”AD-poduzetnici ortaci” Banja Luka.

Ova poduzetnička tvrtka je bila jedini ponuđač na nedavnom zaključenom natječaju ”Čišćenje i impregnacija namještaja od prirodne bež kože, kemijsko čišćenje zavjesa, paravana, posteljine i radnih uniformi” koje je 21. svibnja ove godine raspisala Služba za zajedničke poslove Vlade RS, objavio je danas banjalučki poslovni portal Capital.

Za čišćenje kristalnih lustera i pranje staklene fasade na zgradi Administrativnog centra tvrtki ”Rus” Gradiška ove godine bit će isplaćeno 237.470 KM.

I ova tvrtka je također bila jedini ponuđač na natječaju raspisanom u travnju ove godine za usluge ”Pranje staklene fasade, pranje i skidanje kamenca s fontana, dubinsko čišćenje itisona, tepiha i stilskog namještaja, strojno pranje podova od parketa i kamena i čišćenje kristalnih lustera”.

Za nabavku štofa, eko kože i odgovarajuće dekorativne trake odlučeno je da se potroši dodatnih 12.000 KM proračunskog novca.

Da luksuzna zgrada Vlade RS nije jeftina za održavanje pokazuju i ostali izdaci.

Samo za popravku kamenih ploča na trgu ispred Administrativnog centra ove godine bit će izdvojeno 46.238 KM.

Na natječaju ”Nabavka kamenih ploča za popravku trga Administrativnog centra Vlade RS” zanimljivo pobijedila je tvrtka ”Novoteks” Novaka Milakovića čija je pretežna djelatnosti trgovina na malo i veliko kruhom, tjesteninom i kolačima.

Nisu problem samo polupane ploče već i njihovo čišćenje, posebno od mahovine, za što se godišnje izdvajaju desetine tisuća maraka.

”EkoBel” Laktaši naplatit će od Vlade Srpske 38.461 KM za dezinfekciju Administrativnog centra i za uklanjanje mahovine s trga ispred zgrade. Natječak je zaključen krajem prošlog mjeseca.

Vlada RS-a plaća stotine tisuća maraka svake godine privatnim tvrtkama za čišćenje Administrativnog centra iako je to u opisu djelatnosti Sektora za investiciono i tekuće održavanje u okviru Službe za zajedničke poslove.

Prema Pravilniku o sistematizaciji radnih mjesta Služba za zajedničke poslove ima 263 radnika za čija primanja je ove godine u Proračunu predviđeno 3,2 milijuna KM.

(Fena)

Komentiraj: