Za Božić sunčano, a za Novu godinu snijeg

U Bosni i Hercegovini od danas do 25. prosinca prevladavat će stabilno vrijeme sa dosta sunčanih intervala, kazao je Agenciji FENA Bakir Krajinović, stručni suradnik u Sektoru primijenjene meteorologije Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Minimalne jutarnje temperature u ovom razdoblju u Bosni će se kretati između -2 i 3, a u Hercegovini između 2 i 7 stupnjeva. Maksimalne dnevne temperature u Bosni će dostizati vrijednosti i do 10, a u Hercegovini do 14 stupnjeva Celzija.

Od 25. prosinca do 05. siječnja u Bosni se očekuju nestabilne vremenske prilike s padalinama u vidu susnježice i snijega, a snijeg je povremeno moguć i u Hercegovini.

Osjetan pad temperatura, kako u Bosni, tako i u Hercegovini očekuje se od 25. prosinca.

Najniže jutarnje temperature očekuju se od 28. prosinca 2014. do 04. siječnja 2015. godine. Vrijednosti koje se prognoziraju u Bosni će se kretati od -13 do -3, a u Hercegovini -7 do -1 stupanj Celzija. Dnevne maksimalne temperature u ovom razdoblju u Bosni će se kretati od -5 do 0, a u Hercegovini od -2 do 5 stupnjeva Celzija.

U srijedu, 31. prosinca očekuje se snijeg u većem dijelu u Bosni, dok se u Hercegovini očekuju kiša i susnježica, kazao je Krajinović.

Od 05. siječnja izgledan je prestanak padalina i porast temperatura pri čemu će se u Bosni jutarnje temperature kretati od -4 do 0, u Hercegovini od 3 do 6 stupnjeva, dok će najviše dnevne imati vrijednosti u Bosni od -1 do 3, a u Hercegovini od 4 do 10 stupnjeva Celzija.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.