YouTube u eksperimentu s AI alatima

Najnoviji Googleov eksperiment na drugoj najpopularnijoj web stranici na svijetu uključuje korištenje umjetne inteligencije za automatsko generiranje videosažetaka. Trenutačno je samo test, ali nemojte se iznenaditi ako u budućnosti postane puna značajka.

U ažuriranju YouTube stranice za podršku 31. srpnja, Google piše da je započeo test sažetaka umjetne inteligencije kako bi korisnici mogli pročitati brzi sažetak videa i odlučiti je li to nešto što žele gledati.

Tekst će se prvo pojaviti na stranicama za gledanje i pretraživanje, iako nema naznaka kako će izgledati i koliko će trajati, prenosit Bajtbox.

Kreatori YouTube videa već imaju opciju pisanja opisa videa kako bi pokušali privući gledatelje, ali Google kaže da ih AI sažeci neće zamijeniti – nova značajka je vjerojatno tu da doda više informacija i potvrdi točnost opisa kreatora.

Možda nećete vidjeti ove sažetke jer Google kaže da ih prikazuje samo na ograničenom broju videozapisa i gledatelja na engleskom jeziku.

Android Police, portal koji je prvi uočio ažuriranje, piše da se možete prijaviti za sudjelovanje u nekim YouTube eksperimentima na YouTube.com/new , iako sudjelovanje u nekima od njih zahtijeva premium pretplatu. Ako vidite sažetak napravljen umjetnom inteligencijom, Googleu šaljete svoje mišljenje o značajci, prenosi Bajtbox.

Google cijelo vrijeme provodi YouTube eksperimente i ne postane svaki od njih puna značajka. Postojalo je probno razdoblje koje je ograničilo 4K sadržaj na Premium pretplatnike prošle godine koje je srećom završilo u listopadu.

(www.jabuka.tv | Foto: Unsplash)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.