YouTube proslavio deseti rođendan

Popularni YouTube je proslavio svoj deseti rođendan zanimljivim videom u kojem je sažeto prvih deset godina rada.

Svoj prilog za ovaj video uradak dali su video blogeri, a našlo se mjesta i za viralne snimke “običnih” ljudi i zanimljivih situacija. U stvaranju videa koristili su 75 različitih referenci i 18 različitih filmskih stilova. Pogledajte kako to izgleda:

Utemeljitelji YouTubea su Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim, bivši zaposlenici tvrtke PayPal. U svibnju 2005. godine stranica je javnosti ponuđena na uvid, a šest mjeseci kasnije službeno je otpočela s radom. YouTube je pokrenut privatnim sredstvima, a investitorska tvrtka Sequoia Capital u studenom 2005. ulaže 3,5 milijuna te u travnju 2006. godine još 8 milijuna dolara.

9. listopada 2006. godine najavljeno je da će tvrtku preuzeti Google za 1,65 milijardi dolara u dionicama. Ugovor je zaključen 13. studenog, a u njemu stoji da YouTube zadržava svojih 67 zaposlenika te da nastavlja raditi nezavisno od Googlea. Danas je Youtube najpopularniji internetski servis za razmjenu video sadržaja, gdje korisnici mogu postavljati, pregledavati i ocjenjivati video sadržaje.

(www.jabuka.tv)

 Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.