Xiaomi nastavlja nizati uspjehe

Xiaomi može proslaviti veliku uspjeh, u trećem kvartalu prometnuo se u trećeg najvećeg proizvođača pametnih telefona na svijetu. Apple je samim time završio na četvrtom mjestu, Samsung je uspio ostati na vrhu, a Huawei je odmah za njegovim petama.

Ipak, loša vijest za sve na tržištu jest činjenica da su isporuke pale za 1,3 posto na godišnjoj razini, ali ako se uzme u obzir stanje tijekom prva dva kvartala ove godine, taj pad i nije toliko strašan.

On sugerira da će do kraja prvog kvartala iduće godine situacija biti vrlo vjerojatno u plusu. Također, treba znati i da će kroz četvrti kvartal Apple zabilježiti sjajne rezultate, sve zahvaljujući prodaji novih iPhone modela, predstavljenih u listopadu.

Kad se pogledaju ukupne brojke, tijekom trećeg kvartala isporučeno je 353,6 milijuna pametnih telefona i od toga je 80,4 milijuna pripalo Samsungu, koji čini 22,7 posto tržišta i bilježi rast od 2,9 posto. Dakle, unatoč koronavirusu, južnokorejski tehnološki gigant uspio je zabilježiti rast.

Huawei je pak pao za čak 22 posto, što se i donekle predviđalo. Isporučio je 51,9 milijuna uređaja i čini 14,7 posto na tržištu. Očito je Xiaomi profitirao na tom segmentu jer dok je Huawei pao za 14,7 milijuna isporučenih pametnih telefona na godišnjoj razini, Xiaomi je porastao za 13,8 milijuna.

Trenutno ta kineska kompanija na trećem mjestu čini 13,1 posto udjela, isporučila je 46,5 milijuna pametnih telefona kroz treći kvartal i zabilježila 42 posto rasta. Apple sve to promatra odmah na četvrtom mjestu s 41,6 milijuna isporučenih uređaja, što je dovoljno za 11,8 posto udjela na tržištu, ali uz pad od 10,6 posto na godišnjoj razini, piše ICTbusiness.

I na petom mjestu nalazi se Vivo s 31,5 milijuna isporučenih pametnih telefona, što mu donosi 8,9 posto udjela na tržištu i rast od 4,2 posto na godišnojoj razini.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.