Wigemark: Ovo je iznimno važan dan za budućnost BiH

Šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark posjetio je danas biračko mjesto u Gimnaziji Obala u Sarajevu.

Wigemark je napomenuo kako je ovo iznimno važan dan za budućnost Bosne i Hercegovine te kako se nada da će odaziv bh. građana biti što veći, prenosi Klix.ba.

Nadam se da će građani iskoristiti svoje pravo i obavezu glasovati. Također, nadam se da na ovim izborima neće biti prevelik broj neregularnosti i manipulacija, te kako će se izborni rezultati poštovati i da će u relativno kratkom vremenskom roku biti formirane vlade i zakonodavna tijela, rekao je Wigemark i dodao da će za to biti potrebno postignuti kompromis kako bi se pronašlo rješenje koje je svima prihvatljivo, naglasivši kako će Europska Unija budnim okom pratiti izbore.

Pratit ćemo izborni proces, prije svega rad kolega iz ODIHRA, koji će sa svojom ocjenom izbora izaći sutra u popodnevnim satima, ali i nekih drugih izvora kao što su kolege mreže nevladinih organizacija “Pod lupom”, rekao je Wigemark.

Wigemark je izrazio zadovoljstvo što je dobio informacije s terena koje govore da se ove godine bilježi aktivni interes građana za izbore.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.