Wigemark: Bosna i Hercegovina treba hitno formiranje vlasti

 U Tuzli je danas održano predavanje Europske komisije “Vaše mišljenje o mišljenju”.

Ovaj događaj organizira Europska komisija širom gradova Bosne i Hercegovine na kojima građani imaju priliku iznijeti svoje mišljenje o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji.

O aktualnim političkim pitanjima na ovu temu govorio je i Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH.

Jedno od osnovnih pitanja građana Bosne i Hercegovine je pitanje vladavine prava, rada pravosuđa, borbe protiv korupcije koja je ovdje endemska pojava. O tome sam razgovarao i s novim premijerom Tuzlanske županije, rekao je Wigemark.

Bosna i Hercegovina je na veoma važnom putu prema europskim integracijama, smatra Wigemark.

Zemlje članice će razmatrati put Bosne i Hercegovine prema europskim integracijama. Svakako da će jedno od prvih pitanja biti zemalja članica ima li formirane vlasti u BiH na svim razinama. Državna razina je naš osnovni partner i nema mogućnosti suradnje Europske unije ako u jednoj državi nemamo partnere. Ne postoji način da zajednički radimo na provedbi akcijskih planova i rješavanja problema, istaknuo je Wigemark koji je na odlasku iz Bosne i Hercegovine.

Šef Delegacije Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark susreo se danas i s predstavnicima Vlade Tuzlanske županije. Sastankom je predsjedavao premijer Tuzlanske županije Denijal Tulumović.

(Fena)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.