WHO: Virus vjerojatno nije krenuo iz laboratorija ; Amerika: Duboko smo zabrinuti – Jabuka.tv

WHO: Virus vjerojatno nije krenuo iz laboratorija ; Amerika: Duboko smo zabrinuti

Bijela kuća pozvala je u subotu Kinu da stavi na raspolaganje podatke iz prvih dana izbijanja covida-19 i navela da je “duboko zabrinuta” zbog načina na koji su prezentirani prvi nalazi Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o podrijetlu koronavirusa.

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan priopćio je da je imperativ da izvješće bude neovisno i bez “izmjena kineske vlade” te ponovio zabrinutost administracije bivšeg predsjednika Donalda Trumpa koji se obrušio na WHO zbog istog pitanja.

Šef WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus rekao je u petak da su sve hipoteze o podrijetlu koronavirusa i dalje otvorene nakon što je Washington objavio da želi pregledati podatke misije koju je WHO vodio u Kini, gdje se virus prvi put pojavio.

Tim WHO-a proveo je četiri tjedna u Kini kako bi istražio podrijetlo koronavirusa. Ovaj tjedan su objavili da više neće proučavati je li virus pušten iz laboratorija jer to smatraju malo vjerojatnim.

Bivša američka administracija pod vodstvom Donalda Trumpa sumnjala je da je koronavirus pušten iz kineskog laboratorija, što Peking oštro odbacuje.

Sullivan je istaknuo da je novi američki predsjednik Joe Biden brzo poništio odluku o napuštanju WHO-a, ali i da je nužno zaštititi vjerodostojnost te organizacije.

Povratak WHO-u također znači pridržavanje najviših standarda, rekao je Sullivan. Vrlo smo zabrinuti oko načina na koji su prezentirani rani nalazi istrage (podrijetla) covida-19.

Wall Street Journal objavio je u petak pozivajući se na neimenovane istražitelje WHO-a da je Kina odbila dati WHO-u podatke o prvih slučajevima koronavirusa koji bi mogli pomoći u određivanju kada i kako se virus proširio po Kini.

Imperativ je da izvješće bude neovisno, s nalazima stručnjaka bez intervencija ili izmjena kineske vlade, upozorio je Sullivan, prenosi Hina.

U budućnosti bi sve zemlje, uključujući Kinu, trebale sudjelovati u transparentnom i snažnom procesu prevencije i odgovora na zdravstvene krize, dodao je Sullivan.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Što znači virus je sigurno krenuo iz laboratorija i nije Amerika uopće zabrinuta jer zna šta nas čeka i šta nam je pripremila.Mater vam sotonističku.

  • 86.820.741 zaraženih, a 1.875.209 umrlih u svijetu, na dan primopredaje kada je Sleepy Joe preuzeo kontrolu nad Koronom i USA. Danas imamo preko 110.090.091 zaražeih, a više od 2.454.156 mrtvih, s tim kada su uvidjeli kretanje brojki drastično su ih počeli smanjivati, ponegdje i trostruko kako bi popravili situaciju koju ne mogu više pripisivati zlom Trumpu i njegovoj zloj administraciji. To drastično povećanje od preko 25 milijuna više zaraženih i više od 550 tisuća umrlih u jednom malom kratkom periodu u samo mjesec dana od kada su se oni počeli “učinkovito” boriti protiv pandemije i kada su cijepili vakcinama ogroman broj ljudi, zamislite sada, cjepivom pronađenim i proizvedenim za vrijeme zloga Trumpa i njegove zle administracije. Uvidjevši zamku koju su iskopali i sami u nju upali, počeli su drastično smanjivati brojke i zaraženih i umrlih, čak i trostruko u jednome danu o odnosu na neke periode Trumpove administracije jer valja narodu prikazati uspjeh iako je u biti totalni neuspjeh, ali šta narod zna. Narod je ionako stoka sitnog zuba, bila u USA, ili EU i samo je razborit narod u KP Kini u kojoj je virus pobijeđen i prije nego se pojavio. Zašto USA, EU i ostatak svijeta ne primjeni kineski način super uspješne borbe protiv virusa?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.