WhatsApp testira novu opciju

WhatsApp korisnicima omogućava da zaključaju razgovor pomoću šifre ili biometrije.

Nakon što korisnik zaključa određeni chat, aplikacija ga premješta iz odjeljka Chats u folder Locked Chats radi dodatne privatnosti. Da biste pristupili ovom folderu, morate prijeći prstom prema dole ne ekranu za ćaskanje, kliknuti na Zaključani razgovori i potvrditi svoj identitet unosom šifre ili biometrijskih podataka. Čini se da će uskoro WhatsApp ovu funkciju dodatno poboljšati.

Prema najnovijim informacijama koje prenosi poznati portal WaBetaInfo, WhatsApp će korisnicima uskoro omogućiti da pronađu zaključane razgovore upisivanje tajnog koda u traku za pretraživanje aplikacije.

WaBetaInfo je ovu funkciju uočio u najnovijoj beta verziji WhatsApp-a za Android (v2.23.21.9). Ovaj portal je također podijelio i snimku ekrana ove funkcije, dajući nam ideju o tome kako će ona funkcionisati. Navodno će kao tajni kod biti moguće koristiti samo riječ ili emoji, prenosi Bajtbox.com.

Foto: WABetaInfo

Ono što je još bitno spomenuti jeste to da će ova funkcija također riješiti problem sa zaključavanjem chatova na svim povezanim uređajima. Naime, trenutno kada zaključate chat na svom pametnom telefonu ili tabletu, on se zaključa samo na tom uređaju, a ne i na povezanim uređajima.

To praktično znači da ako zaključate razgovor na telefonu, on neće biti zaključan na računaru. No, to će se sa novom funkcijom promijeniti i nakon što korisnik na pametnom telefonu zaključa određeni chat, on će biti zaključan na svim povezanim uređajima.

Na kraju izvještaja se navodi da je ova funkcija trenutno u fazi razvoja, te stoga još nije dostupna beta testerima. S obzirom na to, trebat će neko vrijeme da funkcija krene ka svim korisnicima popularne aplikacije.

Skype ima veliki sigurnosni propust

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.