WhatsApp najavio opciju koju su mnogi s nestrpljenjem čekali

Aplikacija za dopisivanje WhatsApp službeno je najavila View Once, opciju koja će omogućiti automatsko nestajanje fotografije ili videozapisa iz razgovora koje će primatelj moći vidjeti samo jednom.

Posljednjih godina velike tehnološke kompanije, odnosno društvene mreže i komunikacijske platforme sve veću pažnju počele su posvećivati privatnosti, odnosno korisnicima žele dati što veću kontrolu oko njihove privatnosti i sadržaja koji objavljuju.

Naravno, potpuna privatnost na internetu ne postoji i to je nešto čega svi trebaju biti svjesni kada snimaju, dijele ili objavljuju nekakav osjetljivi sadržaj, no treba pozdraviti svaku novu opciju zahvaljujući koja korisnicima daje nove mogućnosti i zaštitu.

Upravo jednu takvu opciju, a koja su mnogi korisnici s nestrpljenjem iščekivali godinama, najavio je WhatsApp. Riječ je o opciji nazvanoj View Once zahvaljujući kojoj će se poslane slike i videozapisi odmah izbrisati nakon što ih primatelj otvori i pregleda, piše Zimo.

Takvu je opciju još godinama ranije popularizirao Snapchat i često su je koristili mladi za slanje golišavih fotografija, bez straha da bi mogle završiti u krivim rukama. Na WhatsAppu ona će se moći koristiti pritiskom na oznaku ”1” koja će se pojaviti pored oznake za slanje poruka, odnosno fotografija i videa.

Videozapisi i fotografije koji su snimljeni i poslani korištenjem opcije View Once ne pohranjuju se na telefone i zaštićeni su enkripcijom. Ipak, kako upozoravaju iz WhatsAppa, uvijek postoji mogućnost da netko napravi snimku zaslona ili snimi fotografiju drugim mobitelom tako da apsolutna zaštita ipak ne postoji.

Nakon što primatelj otvori video/fotografiju i ona nestane iz razgovora, na ekranu će ostati samo obavijest kako je sadržaj otvoren i više neće biti dostupan.

Predstavljanje opcije View Once nije nikakvo iznenađenje jer se o njoj govorilo dugo vremena te je ona već dostupa neko vrijeme u testnim verzijama Androida i iOS-a. Iz WhatsAppa su najavili kako će od ovog tjedna ta opcija postupno postati dostupna tako da bi uskoro svi korisnici mogli slati fotografije i videozapise koji će odmah nestati iz WhatsAppa nakon njihova otvaranja.

Podsjetimo, na WhatsAppu već je dostupna opcija nestajućih poruka čijom se aktivacijom sve poruke brišu iz razgovora sedam dana nakon njihova slanja.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.