“We Are The Champions” ‘najzaraznija’ pjesma svih vremena

Pjesma grupe Queen “We Are The Champions” proglašena je najpjevnijom i najzaraznijom pjesmom svih vremena koja najlakše ulazi u uho. Znanstvenici su posvetili čitavo istraživanje kako bi pronašli znanstvenu formulu za hit, a njihov zaključak glasi kako je najvažniji visoki muški vokal koji funkcionira kao podsvjesni ratni poklič od kojeg slušatelji podsvjesno žele da ih vodi u bitku.

Tim znanstvenika promatrao je tisuće ispitanika na tulumima i svadbama kako bi utvrdili koja pjesma najbrže i najlakše ‘ulazi u uho’.

Ključni elementi koje jedna takva pjesma mora ispuniti su duge i detaljne glazbene fraze, te visoki muški vokal koji pjeva s očitim naporom ili se barem tako čini. Vokalni napor označava visoki stupanj energije, a primjeri takvih glasova su onaj Freddiea Mercurya i Jona Bon Jovia.

Najzaraznije su pjesme “We Are The Champions”, “YMCA” grupe Village People, “Fat Lip” grupe Sum 41, “The Final Countdown” grupe Europe i “Monster” The Automatica.

“Glazbeni hitovi oslanjaju se na matematiku, znanost, tehniku i tehnologiju: od frekvencije zvuka koje određuju harmoniju, hi-tech digitalnih procesora i sintesajzera koji dodaju efekte kako bi pjesma bila privlačnija”, kaže dr. Daniel Mullensiefen s londonskog Sveučilišta Goldsmiths čiji je tim pokušavao riješiti misterij karaoka promatrajući tisuće volontera koji su posudili svoje glasove dugom popisu pjesama, donosi muzika.hr.

“Otkrili smo da postoje znanstvena pravila iza hitova jer kombinacija neuroznanosti, matematike i psihologije može proizvesti eliksir za savršeno pijevnu pjesmu. Nadamo se da će naša studija inspirirati glazbenike budućnosti da ispišu ove jednadžbe za neki skladateljski priručnik” dodao je dr. Mullensiefen.

Brian May komentirao je rezultate riječima: “Znanstveno je dokazano da smo doista prvaci? To je odlična vijest!”

Osim navedenih pjesama, svoje mjesto na ljestvici zauzele su i “Ruby” (Kaiser Chiefs), “I’m Always Here” (Jimi Jamison), “Brown Eyed Girl” (Van Morrison), “Teenage Dirtbag” (Wheatus) i “Livin’ on a Prayer” (Bon Jovi).

Muzika.hrKomentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.