Wall Street Journal: Apple i Goldman Sachs pripremaju zajedničku kreditnu karticu

Američki tehnološki div Apple i financijski div Goldman Sachs spremaju se lansirati zajedničku kreditnu karticu, izvijestio je Wall Street Journal (WSJ).

Kartica će nositi brend Apple Pay i mogla bi biti puštena u opticaj početkom sljedeće godine i zamijeniti dosadašnje Appleovo partnerstvo s britanskom bankom Barclays, piše WSJ u četvrtak, pozivajući se na neimenovane izvore.

Apple se na taj korak odlučio u sklopu preusmjeravanja fokusa na prihode od internetskih usluga i sadržaja, a Goldman Sachs želi više zaraditi na poslovanju s potrošačima. U Appleu nisu željeli komentirati izvješće WSJ-a.

Američki tehnološki div još uvijek ostvaruje najveći dio prihoda prodajom iPhonea i u prva tri ovogodišnja mjeseca zabilježio je snažan skok dobiti, što je ublažilo strahovanja od nepovoljnog utjecaja napetosti u kinesko-američkim odnosima na prodaju iPhonea.

Analitičari su posebno izdvojili velik skok prihoda u Appleovom odjelu usluga koji smatraju važnim elementom proširivanja poslovanja i smanjivanja ovisnosti o prihodima od prodaje potrošačkih uređaja.

Skok prihoda od usluga za 31 posto, na 9,2 milijarde dolara, pripisan je većim prihodima od programa Apple Pay i Apple Music, prenosi Index.hr.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.