Wagner odlučan zabiti i u četvrtoj utakmici zaredom

Na Koševu to nije završilo kako treba. Poveli su, ali zatim u nastavku osjetno pali, za što, smatraju u klubu, razloge treba tražiti i u suđenju. No, previše se vraćati unatrag više nema smisla, jer već za vikend na Pecaru stiže Željezničar.

Nakon dva sigurna trijumfa uslijedio je i prvi poraz – od prvaka na njegovom terenu. U Širokom se nakon 1:2 ne osjećaju najbolje, zbog samog poraza, po njima i načina na koji ga doživjeli. Igrači su dobar dio odgovornosti preuzeli na sebe, a potvrdio je to iskusni Wagner Santos Lago.

– Iako smo mi imali neke šanse i rano vodstvo, ali općenito nismo bili opasni. Sarajevo je dominiralo čitavu utakmicu. Nismo uspjeli reagirat na njihov pritisak koji je dolazio iz velikog posjeda lopte, a morali smo, ustvrdio je razočarani Brazilac, pa dodao: Da smo ostali neporaženi, bio bi to sjajan rezultat. Ovako, idemo dalje, prvenstvo je dugo.

U svlačionici su čini se itekako svjesni činjenice da to moraju što prije zaboraviti – za vikend čega novi, drugi od tri vezana derbija. Stiže Željezničar.

– Potpuno drukčija utakmica, novi derbi sa svojom pričom. Željo možda ne stoji najbolje na tabeli, ali uvijek ima dobru ekipu, uvijek su to teške utakmice. Nadam se da ih možemo pritisnuti kao što je nas Sarajevo.

Još se nečemu nada Wagner – da rekord od 103 gola u Premier ligi može podići na još višu razinu. A u dosadašnja tri kola zabio je četiri gola – jedini je koji je bio strijelac u svakom od tri odigrana kola.

– Ne sjećam se kada sam krenuo ovako dobro. Obično bi golovi došli kasnije. Daj Bože da se to nastavi i protiv Želje.

A hoće li tako i biti, neće ovisiti samo o njemu. Čitava momčad se mora podići, barem u odnosu na prikazano na Koševu.

– Imamo vremena analizirati što nije bilo dobro…, a definitivno nije bilo dobro to što smo se samo branili. Tako igrati vrlo je teško. Protiv Željezničara to neće biti slučaj.

Željo slabiji bez Bajića i Kvesića

Plavi na Pecaru stižu bez dvojice igrača koji su u posljednje vrijeme bili vrlo, vrlo važne karike. Josip Kvesić i Riad Bajić nastavili su karijere u Turskoj.

– Kvesić je dugo u klubu i sigurno će im nedostajati, a nema smisla previše trošiti riječi ni na kvalitetu Riada Bajića. Iako će i bez njih Željezničar imati dobru ekipu, njih dvojica sigurno će im nedostajati, smatra Wagner.

(Dnevni list)

Komentiraj: