Vukas dobio otkaz, Mostarac novi trener Hajduka | Jabuka.tv

Vukas dobio otkaz, Mostarac novi trener Hajduka

Novi trener Hajduka je Boro Primorac.

Hajduk je danas nakon smjene Ivana Kepčije s mjesta sportskog direktora smijenio i trenera Hajduka Harija Vukasa, a novi predsjednik kluba Lukša Jakobušić ranije je smijenio i Marija Stanića kao savjetnika Uprave.

Voditelj Akademije HNK Hajduk Luka Kaliterna prihvatio je ovu ulogu nakon razgovora s predsjednikom Uprave Lukšom Jakobušićem.

Stručni stožer Bore Primorca čine još njegov prvi pomoćnik Toni Golem, trener vratara ostaje Hrvoje Sunara, a kondicijski treneri su i dalje Toni Modrić i Šime Veršić.

Prvu utakmicu na klupi Bijelih trener Primorac imat će u subotu u 17:05 sati kada na Poljudu gostuje Osijek.

Boro Primorac rođen je u Mostaru. Legendarni je igrač Hajduka i trener koji je veći dio karijere proveo u engleskom Arsenalu gdje je bio prvi pomoćnik Arsènea Wengera (ukupno 21 godinu). Kao glavni trener vodio je francuske Cannes i Valenciennes, reprezentaciju Gvineje Bisau, a kao pomoćni trener Wengeru radio je još u japanskoj Naoya Grampus.

U igračkoj karijeri nastupao je za Velež, Hajduk, Lille i Cannes. Strijelac je prvog službenog pogotka za Hajduk na stadionu Poljud. Ukupno je za Bijele nastupio u 283 utakmice i pri tom postigao 53 pogotka.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj: