Vujović o teškim optužbama: “Prodao utakmicu Hrvatima? To je za mene ravno smrti”

Veselin Vujović je poznato ime u rukometnom svijetu, a njegove izjave imaju težinu na ovim prostorima.

Sadašnji izbornik slovenske reprezentacije govorio je o vrućim temama svojeg života pa se prisjetio i ružnih optužbi da je želio prodati utakmicu Hrvatskoj.

Nekada najbolji rukometaš svijeta, a danas cijenjeni stručnjak radio je u svim zemljama bivše države osim u BiH.

“Dobro se osjećam svugdje.

Nikad se nisam politički deklarirao i nisma obojen nacionalizmom.

To što sam rođen u Cetinju u Crnoj Gori, a radio u svim ostalim državama i što živim u Šapcu čini me još većim Jugoslavenom”, pričao je Vujović kojeg su jednakim oduševljenjem pozdravljali u Zagrebu, Skoplju, Beogradu.

Iz igračkih dana ima mnogo trofeja i medalja, ali ističu se olimpijsko (1984.) i svjetsko zlato (1986.) s Jugoslavijom. No u bogatom životu bilo je i ružnih trenutaka. Za Sport Klub je otkrio da mu se najgori dogodio dok je vodio reprezentaciju Srbije i Crne Gore na Euru 2006. u Švicarskoj.

U drugom krugu po skupinama Hrvatska je svladala njegovu nacionalnu selekciju 34:30, a on je optužen od svojih medija da je želio prodati utakmicu hrvatskim rukometašima.

“Razgovarao sam sa pametnim ljudima kad su se te stvari pojavile u medijima i rekli su mi da prosječan čitatelj takvu vijest pamti dva dana i da je takve vijesti najbolje nekomentirati. Neki ljudi su tu situaciju iskoristili da naprave aferu i smijene Zorana Mićovića, Veselina Vujovića i Jarana Stankovića”, pričao je Vujović te dodao:

“Ako sam već prodao Hrvatima utakmicu to znači da me oni nikada ne bi mogli cijeniti kao čovjeka. Ako si prodao svoje ljude onda ćeš sigurno i njih prodati. Mislite li da bi mene Zagreb kao nagradu za tako nešto angažirao za trenera? To je apsurdno. Žao mi je što je do toga došlo i što je na moju karijeru bačena takva ljaga. Ja sam takav karakter, pravio sam probleme, svađao sam se sa sucima, bio sam kažnjavan… Takav sam cijelog života, ali prodati svoju ekipu i svoje ljude… To je za mene ravno smrti. Ne bih dalje komentirao.”

Vujović je na zadnjem SP-u odveo Sloveniju do povijesnog uspjeha i brončanog odličja upravo ludim preokretom protiv Hrvatske. Sada je na redu Euro upravo u Hrvatskoj. Smatra kako Slovenci mogu ponoviti uspjeh sa svjetske smotre, a da će za Srbiju viti važno da ne pukne poslije prve utakmice s Hrvatskom.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.