Vučić: Srbija obavezna isplatiti i posljednji dinar Srebrenici

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada Srbije već uplatila dva milijuna eura za infrastrukturne projekte u Srebrenici, kao i da je njena obveza da isplati svih pet milijuna eura, kako je najavila prošle godine.

“Mi smo već prebacili dva milijuna eura u kešu. Sad se radi na infrastrukturnim projektima, tu se sredstva uplaćuju kada firme završe posao. To je naša obveza dok ne isplatimo i posljednji dinar, mislim da tu nema nikakvog problema”, kazao je Vučić novinarima u Obrenovcu, prenosi Bljesak.info.

Podsjetimo, spekulacije su krenule nakon negativnih poruka iz Srebrenice.

Inače, na investicijskoj konferenciji održanoj u studenom prošle godine, Vlada Srbije Srebrenici je obećala donirati pet milijuna eura.

Dva milijuna su uplaćena na račun Općine odmah nakon konferencije, a ostatak novca planirano je uplaćivati kroz razvojne projekte.

“Mi smo vrlo iznenađeni porukama i vijestima koje smo dobili iz Srebrenice. To je novac građana Srbije. Kako sad stvari stoje, očigledno da su ti projekti u Srebrenici doživljeni kao dio nekakve politike, što nit’ je bila želja nit’ je bila ideja”, rekao je ranije Rade Obradović iz Ministarstva infrastrukture Srbije.

Komentiraj: