Vučić otkrio zbog koga su hrvatski huligani radili nerede na Marakani | Jabuka.tv

Vučić otkrio zbog koga su hrvatski huligani radili nerede na Marakani

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u emisiji na TV Pink u ponedjeljak rekao je da je dovođenje hrvatskih huligana na utakmicu Partizana i Crvene zvezde pretprošle godine organizirao odbjegli srpski kriminalac Filip Korać, prenosi Oslobođenje.

Za njim je krajem prošlog tjedna, pišu srpski mediji, Srbija raspisala međunarodnu tjeralicu. Osumnjičen je za poticanje na ubojstvo.

Oni koji su se skinuli goli, a neki su već i ubijeni, ta banda mafijaša i narkodilera došla je zavoditi red po nalogu Koraća, za kojeg ovi znaju da nije kriv. Zašto je dovodio te ljude? Da postavi svoju mrežu narkodilera. Zašto bi to itko radio kad je pošten, govorio je Vučić o neredima na najvećem srpskom derbiju, u kojima je sudjelovalo i nekoliko Hrvata.

Krajem prošle godine Blic je pisao o pripadniku beogradskog podzemlja koji je platio Hrvatima da započnu tučnjavu na derbiju, te da je bi na tribini dok nije postalo jasno da njegovi plaćenici neće dobro proći. Šestorica uhićenih Hrvata njemu su služili kao osiguranje.

U prosincu 2017. ministar Nebojša Stafenović nije želio odgovoriti na pitanje je li riječ o Filipu Koraću, ali je potvrdio da postoje sumnje i da se čeka više informacija. A Vučić je u ponedjeljak zapravo sve potvrdio.

Oslobođenje je u tekstu o Vučićevoj izjavi podsjetilo na glavne aktere nereda.

Ante Firić, koji je prije nekoliko mjeseci poginuo u prometnoj nesreći, bio je u istražnom zatvoru zbog optužbe za premlaćivanje hvarskog ugostitelja. On je najlošije prošao u neredima, s kontuzijom glave i nagnječenjem mozga.

Damir Tovarović bivši je boksač s diplomom na Pomorskom fakultetu, ali i prije Beograda sudjelovao je u neredima. Na Marakani mu je slomljena vilica, i on je zadobio nagnječenje mozga, ali je svejedno uspio pobjeći iz bolnice, no specijalci su ga brzo pronašli.

Stjepan Mihovilović bio je poznat po pljačkama bezniskih postaja, trafika i kladionica te švercanju telefona i kartica u zatvoru. Dok je služio kaznu, tražio je da ga pusrte na sprovod tetke, s kojeg je pobjegao policiji, koja ga je uskoro zatekla u kafiću.

Konačno, Oslobođenje je predstavilo i Filipa Koraća kao čovjeka koji je uvijek pazio da ga nitko ne fotografira, osim obitelji i članova podzemlja nitko nije znao kako izgleda. Pišu da je preuzeo beogradsko podzemlje nakon uhićenja Luke Bojovića, a zatim se proširio i na ostatak Srbije te Crnu Goru. Nakon što je ubijeno nekoliko njegovih bliskih suradnika, pobjegao je iz zemlje.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj: