Vučić o srpskoj oporbi: Da im dodate glasove HDZ-a i SDP-a iz Hrvatske, ne bi mogli pobijediti

Govoreći o oporbi Srbije i prosvjedima protiv njegove Vlade, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako je ona preslaba, pa čak da im se dodaju glasovi HDZ-a i SDP-a iz Hrvatske opet ga ne bi mogli pobijediti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio u razgovoru za portal Expreso.rs. je da prosvjedi u Beogradu neće biti zabranjeni zbog dolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Ne, zašto bi bili zabranjeni? Mislite zbog veličine skupa? Što bi bio zabranjen, odgovorio je Vučić na jedno od pitanja i dodao:

Nikad u Srbiji ništa nije bilo zabranjeno. Slobodno je da svi šetaju. Slobodno će biti sve, kazao je Vučić.

Baš je to lijepo, jedni da se skupe 16., drugi 17. siječnja, (kada dolazi Putin), neka cvijeta demokracija, dodao je Vučić, podsjećajući da je 16. siječnja ubijen lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović.

Ne znam samo kakve to veze ima s tim političarima pošto sam mu jedino ja bio, ne mogu kazati veliki prijatelj, to bi možda neko drugi trebao kazati, ali sam mu bio neka vrsta dobrog poznanika i pomagao mu u teškim trenucima, rekao je Vučić.

Nitko ga gotovo nije ni znao niti mu je ikad u životu pomogao. Ali, što da radite, valjda je zloporaba u Srbiji nešto što svatko može raditi, to valjda misle, rekao je Vučić, navodeći da nema problema “s tim da slobodno prosvjeduju, da kažu što hoće i kako god hoće”.

Na konstataciju da su pojedine televizije izvještavale na vrlo neprofesionalan način o politici Ivanovića, Vučić je uzvratio pitanjem koliko se o njemu neprofesionalno izvještavalo.

Hoće li to značiti da ste me ubili? Hoće li sutra Đilas biti kriv ako se meni dogodi nešto jer je govorio sve najgore o meni? Ili je Jeremić mene ubio zato što je rekao da sam ovakav ili onakav? Što to znači, ljudi, rekao je Vučić.

On je rekao da je potrebno razgraničiti te priče.

Dogovorite se sa sobom je li netko nekog ubio ili netko o nekom misli loše ili dobro. To jedno s drugim nema nikakve veze, naglasio je Vučić i rekao da nikad ni za koga nije izgovorio da je izdajnik srpskog naroda.

On je ponovio da je njegovo čuti što to građani žele na prosvjednim skupovima, ali da mu “ne pada na pamet slušati što je to što žele oni koji su opljačkali Srbiju, Đilas, Jeremić, Obradović, Stefanović, Veselinović jedan i drugi”.

Rekao sam da neću podlijegati političkim pritiscima, za to što kažu i traže političari može se skupiti koliko hoćete ljudi, ja neću podleći pritiscima, ali sam spreman da, ako bude toliko ljudi kao što kažu, ne čak ni toliko, nego i mnogo manje, ne milijun, ne petsto tisuća, ne dvjesto, ne sto, ja sam spreman raspisati izbore, rekao je Vučić za portal Espreso.rs.

On je ocijenio da su “izvještavanja nekih televizija suviše ekstremna i ostrašćena na raznim stranama”.

Pogledajte samo hrvatsku televiziju. Pa ja sam doslovno umirao od smijeha. Kad zbrojite sve glasove Đilasa, Jeremića, Obradovića, Stefanovića, Veselinovića, Živkovića i dodate tomu HDZ i SDP u Hrvatskoj, ne mogu me svi zajedno pobijediti, rekao je Vučić.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.