Uhićen i Draško Stanivuković, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a

Pripadnici MUP-a RS priveli su u utorak navečer Draška Stanivukovića, zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nakon što je zajedno s majkom pokojnog Davida Dragičevića Suzanom Radanović i građanima Banje Luke u Sabornom hramu Krista Spasitelja zapalio svijeću.

Netom prije privođenja za Klix.ba je kazao kako ne zna zbog čega policija traga za njim jer se nije ni krio.

O navodima Njegoša Tomića, koji ga je optužio da je tijekom nedavnih prosvjeda u Banjaluci predlagao da se izvrši državni udar, kazao je kako riječ o kleveti i da će podići tužbu zbog ovih navoda.

Došao sam nastaviti proces gradnje i stvaranja, a ne da rušim bilo koga ili institucije. Mi samo želimo smijeniti ljude koji ne grade ovu zemlju i da nove generacije naprave ovdje bolju i ljepšu zemlju. Za ovo što govore ja kažem gdje su dokazi? Priča se da sam kućni prijatelj s Draganom Lukačem i Dodikov čovjek, ima li ijedan dokaz? To su bapske priče. Bio sam tolerantan do danas, odvjetnički tim je pripremio tužbe i idemo protiv svih neistina, kazao je.

Istaknuo je kako je s Tomićem bio zajedno u pritvoru, ali i u kafiću kada ih je policija otjerala s Trga Krajine 30. prosinca, te da su imali korektan odnos.

Imam pravo sumnjati da oni imaju korist od toga što pišu. Ovdje je ostalo nekoliko ljudi koji se bore za pravdu i istinu. Uz Davora je ostalo nekoliko aktivista grupe “Pravda za Davida”, slobodnih ljudi, slobodnih blogera/novinara i nekoliko nas narodnih zastupnika. Bit ću tolerantan i mislim da to rade iz neznanja. Ljudi, imate pravo da me ne volite, ali dok nam je tiranin zajednički ugnjetač, imamo se oko čega ujediniti, rekao je.

Rekao je kako je u ovome svemu iz čiste filantropije, ideala, ponosa, prkosa, dostojanstva i ljudskosti, te da će vrijeme sve pokazati.

Najgore je što bacaju razdor među nas koji se borimo protiv velikog tiranina. Svima pružim ruku, zbog tolerancije i višeg cilja koji nas treba ujediniti. Nebitan je Draško nego poruka i otpor koji pružamo. Možda se nekada ne slažem s Davorom, ali se čovjek bori za svoje dijete i čitavu zemlju, pravdu u svakom smislu. Cilj je sloboda koju više nemamo, rekao je Stanivuković.

Istaknuo je da pošteno radi, ne pljačka, daje svoju plaću, a sada gleda stalno hoće li ga uhititi kao da je kriminalac.

Taj dan sam bio u šetnji, bio sam u sredini kolone. Najnormalnije šetao. Ako pričamo o koncertu, došao sam poslušati Harisa, imam pravo pjevati “Pravda za Davida”, “Klinac u getu” i Cecine pjesme. Džinović je prije 30. prosinca rekao da je znao da neće pjevati. To znači da je Radojičić sve slagao, rekao je.

Naglasio je kako osuđuje prijetnje gradonačelnika milijunskim tužbama i smatra ih ciničnim i bezobraznim.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.