Vučić: “Nitko više nikada neće ponoviti Oluju”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je u ponedjeljak navečer kako Srbija i Hrvatska nikad neće imati zajedničko mišljenje o povijesti, ali da u njihovim pogledima na budućnost ne postoji nijedna stvar koja bi ih dramatično razdvajala.

“Ostavimo povijest po strani, a u budućnosti s Hrvatskom imamo samo dobru stranu. To što očekujemo od budućnosti u svemu se možemo usuglasiti i mislimo isto ili slično, jer ne postoji niti jedna stvar koja bi nas dramatično i drastično razdvajala”, rekao je Vučić gostujući u programu komercijalne TV Pink.

Vučić je isključio mogućnost novih srpsko-hrvatskih sukoba, odgovarajući na pitanje o pojedinim tekstovima u hrvatskim medijima.

“Meni ne pada na pamet da ratujemo s Hrvatima, ali mi pada na pamet da im damo novac, i za kuću bana Jelačića u Petrovaradinu, i za ulice, trgove, škole.

Ali isto tako kažem što sam već više puta rekao – nitko više nikada neće moći ponoviti Oluju, a ja držim do svoje riječi“, istaknuo je Vučić. Ocijenio je da između Srbije i Hrvatske danas nema nerješivih problema, ali da obje zemlje žele bolje uvjete za svoje sunarodnjake u drugoj državi. “Mi danas realno nemamo problema sa Hrvatskom, osim što bismo željeli bolju poziciju za naš narod u Hrvatskoj.

Nekad smo imali 550.000, ako se vratimo dalje u povijest i 700.000 Srba u Hrvatskoj. Danas ih je oko 160.00 i sad tražimo bolja prava za sve njih”, rekao je Vučić. Naglasio je kako hrvatska manjina u Srbiji može tražiti što god joj je potrebno i dobit će, a isto to želi i Srbija za Srbe u Hrvatskoj.

Vučić je sugerirao i da se Srbija treba suzdržavati i ne odgovarati na sve provokacije iz Hrvatske, uključujući i stvari iz povijesti.

(Hina)


18 komentara

 • Sljedeći put ćemo napraviti akciju URAGAN, satrat cemo ih ko picke, pa je bolje da budu pametni jer im vise oprosta nema, dzaba su im migovi i sve gluposti.

 • nemate vi Srbi nikakve šanse u mogućem sukobu s Hrvatima. Hrvati su rodjeni ratnici i genetski , stoljećima i tisućljećima ratnički nastrojen i ustrojen narod koji se nikog ne boji i koji čuva i brani svoj dom.Ništa više ,nego svoju obitelj, dom i narod…tko god Hrvate napada i proba poraziti,loše će proći. Hrvati su narod koji pobjeđuje, narod koji vjeruje u Boga i narod koji je s papom sklopip ugovor o nenapadanju drugih naroda i otimanja njihova ozemlja. Hrvatska je u ovih zadnjih 5 stoljeća trebala nestati sa povijesne scene naroda i opstojnosti . Naročito u zadnjem dvadesetom stolječu Hrvatskoj je trebao biti zadan smrtni udarac od strane sila zla ,koje su je kroz komunizam, nacizam , fašizam i građanski medjuhrvatski rat, vješto upakiran kroz velikosrpsku, četničku , načertanijsku podlu politiku , trebale kao narod i državu Hrvatsku zbrisati s lica zemlje.
  Hrvati su najotporniji narod u današnjoj Europi, ne postoji narod jači od Hrvata ,čija je volja za samoodrživošču, i urodjena ratnička i etnička sposobnost nadilazi okvire njegovog brojčanog stanja.
  Hrvati su kod dolaska na ove prostore bili 15 puta brojniji narod od Srba. Hrvata je oko godine 626. došlo oko 400.000 (četiri stotine tisuća), i snagom svog oružja, svoje krvi , iratničkom vještinom porazili su brojne neprijatelje koji su im stajali na putu i osvojili prostore koji im povijesno i danas pripadaju. Osvojili su prostore od Alpa , do središnje Albanije ,na istok do Drine i Dunava i i sve do granice s Bugarima u danasšnjoj Mačvi, koja tada nije ni znala za Srbe, nego je pripadala Bugarima. Srbi su došli na prostore Balkana na gotovo, tek kad su Hrvati snagom svog oružja raskrčili putove, otvorili trgovačke i migracijske veze srednje Europe i Podunavskog bazena s Jadranom.
  Dok su Hrvati ratovali više od 20 godina sa Avarima, nJihovim prisjedinjenim polurobovima ,polupodanicima iz raznih etničkih grupa i plemena , Srbi su mudro čekali u svojoj zavjetrini od Elbe pa sve do Crnog mora ,kamo ih je kao i mnoge druge narode bacio vihor i kaos Velike seobe naroda.
  Tek kad su Hrvati snagom svoje oružane sile i svojom ratničkom vještinom i hrabrošču protjeralli mnoge Avare i porazili ih do temelja , kako navode povjesničari i ljetopisci, .Srbi 20-ak, godina nakon toga ,Na Gotovo, Dolaze na prostore ,koje su Hrvati več osvojili, državno i pravno uredili i vojno i županijski organizirali i učvrstili. Srbi tada bez ikakve borbe dobivaju prostore današnje Raške, njihove dan danas stare postojbine ,koju su dobili bez ikakve borber , jer je to bila surova, siromašna i besplodna omanja regija , koja je bila otprilike deset do petnaest puta manja teritorijalno ustrojena zajednica od istodobne velike Hrvatske države koja se prostirala na prostoru od tisuču kilometara u dužinu i stotine u širinu. Hrvati su u svojoj novoj domovini na Jadranu i Slvoniji samo nastavili i ustreojili ono što su stolječima i tisućljećima prije imali u Velikoj Hrvatskoj ,ili pak u Bijeloj Hrvatskoj ,koja je po ukrajinskim i ruskim povjesničarima bila največa država tog doba u današnjoj Europi. Tadržava se od početka petog stoljeća pa sve do sredine dfesetog stolječa prostirala na prostoru cijele srednje Europe. Od Njemačkih granica i Polske pa sve do južne Rusije i Crnog mora. Bila je to po ruskim i ukrajinskim povjesničarima najveća prostorom učvrščena država u tadašnjoj Europi. Oni su napisali zadnjih 20 godina brojne doktorske povjesne radove o Velikoj Hrvatskoj Kao o državi koja i danas po njima fascinira ljubitelje povijesti i povjesnih činjenica.
  Srbi su dobili malu Rašku besplatno, na poklon , jer drugdje nigdje nisu imali mjesta, svagdi di bi došli, prije ili kasnije bi ih stariosjedioci protjerali, jer su kao narod bili lukavi, opaki i nepouzdani. Nekoji ruski povjesničari tvrde da su Srbi u seobi naroda jedno kraće vrijeme između trećeg i četvrtog stoljeća živili blizu Rusa u današnjoj južnoj Rusiji. Kad su Rusi vidjeli i shvatili koliko su Tadašnji Srbi ,koji su bili latinske Serve, Sorbi, sluge, čobani, čuvari stada ili posluga jačima, zao i pokvaren, i krvoločan narod , sve su ih bez iznimke protjerali sa svojih područja. Srbi su tada kao neom igom sudbine uvijek išli za Hrvatimas , vjerojatno nekim Božjim usudom i nama niakd shvatljivim Božjim razlozima, oni su uporno pratili Hrvate i slijedili ih kao sluge u njihovim piohodima. Stoga su prvi Hrvati uvijek imali zaštitnički odnos prema Srbima ,i davali su im tzemlju u blizini Hrvata i pritom ih još štitili od svih koji su Srbe ugrožavali i napadali. Srba je kod njihova dolaska u današnju Rašku bilo otprilike najviše 30 tisuća dok su Hrvati bili 15 puta brojniji.
  Stoga su Srbe odmah stali Bugari tlačiti, pljačkati, sužnjiti ih i voditi ih u roblje, tako daje po ljetopiscima za samo nekoiko stotina godina Raška bila spaljena, opustošena ,obogaljena , siromašna i i nenaseljena. To se nije svidjelo Hrvatima i oni su na molbu srpskog kneza i despota Zaharija primili jedan dio Srba u Hrvatsku Zaštitivši ih od Bugara i davši im sklomnište i skrb pod patronatom i stegom velikog Hrvatskog Kralaj i bana regionalne pokrajine. Bugari se stoga bivši ljuti na Hrvate , dignu na vojnu na Hrvate pod Simeonom ali ih Hrvati potukoše do nogu.
  Bugari se tad shvativši tko su Hrvati ratnici zavjetovaše na mir s Hrvatima i utvrdiše s njima granicu na Drini. Do Drine bilo je s zapada Hrvatsko, a sa istoka Bugarska.
  Srbi su se uvijek uzdali u Hrvate kao one koji će ih štititi i braniti od svih ugroza i neprijatelja vanjskih koji su ih htjeli i mogli istrjebiti. Hrvati su kao plemenit i častan narod,shvaćali kao ljudsku i krščansku dužnost braniti malobojne i slabe Srbe od svih koji su ih htjeli orobiiti, i zasužnjiti. Srbi, nažalost nisu znali biti zahvalni Hrvatima na svojtoj plenmenitosti koju im Hrvati pokazaše. Srbi su vrlo vjerojatno od Hrvata dobili i Hrvatski jezik, koji su dugogodišnjim boravkom medju Hrvatima i Slavenima štokavcima ekavskog narječja, uzeli sebi i prisvojili kao svoj maeternji jezik. Mirne se duše može reči kako ne samo Srbi , nego i Crnogorci i Bošnjaci govore hrvatskim jezikom različitog narječja. Srbi govore čistim hrvatskim jezikom štokavskog dijalekta i ekavskog narječja.
  Srbi nikako da shvate da su Hrvati narod od Boga odabran i od Boga poslan na ovo sveto ozemlje kako bi branili Granice krščanstava i Svetog Rimskog Carstava od raznih ugroza poganskih i idolopokloničkih naroda s istoka.
  Bilo Turkijskih, Mongolskih ili Afro Frigijskih. Neki krščanski teolozi tvrde da je BOG uvijek stavljao Hrvate ispred nekih divljačkih i nekrščanskih poganskih naroda ,,kao branu njihovom prodoru prema Svetoj Stolici i Rimskom Biskupu, Nasljedniku Petrovu. Po njima , Bog je u svojoj, nama ljudima nedokučivoj i plemenitoj misli, Hrvatima namjenio posebnu ulogu u Spasenjskoj Crkvi Njegova Sina.Zato bi Hrvatska ,uvijek , ma kako bila na pragu zatora ili uništenja , uvijek iznova baš poput Krista uskrsla i nanovo se rodila tu gdje ju je Bog postavio. Poput Isusa Krista , Hrvatska bi uvijek uskrsla. Kao nova, mlada država ona je Tu.Ona je naša stvarnost, ona je naša zbilja, ona je naša i slabost i veličina. Ona je naša Nada, naš izvor i naša odgovornost.
  Ona je naša svijest i naša savijest. Ona je naša spoznaja i naša budučnost, baš kao što je Krist uskrsli naša budućnost , naša Nada i naš Izvor nepresušni.
  Ona je znak tko smo, što smo, odakle smo, kamo stremimo i kako odgovorno izgradjujemo mudro i razumno sutra s vjerom u Krista za sva buduča stolječa.

 • Niko nije i nece nikad bit sa onim naoruzanje tako nesto napravit! A ti vucicu ne zavijaj badava!!!I ne priti! U Herceg – Bosni vuk nije zasticen!

 • Slažemo se Vučiću ali nikada se više ne smije desiti Vukovar,Knin,Slunj,Ogulin,Zadar,Dubrovnik,znači nitko ne smije ni pomisliti da napadne i ugrozi teritorij RH-ke inače ide Uragan-Oluja sapuno opasnijim posljedicama.Oluja je bio odgovor na Srpsko-Crnogorsu,četničku agresiju na RH-ku ,njen teritorij,njene građane,civile,materijalna dobra.Oluja nije bila u Srbiji nego na prostoru RH-ke i zato je legitimna i opravdana…Vučiću tvoje slike,snimke iz ratnih vremena se pojavljuju i postoje na teritoriji RH-ke i BiH-ne,niti jedan hrvat,političar,časnik,bojovnik se nije slikao niti bio u srbiji…

 • Čobane Vučiću, kažešda nisi četnik, a zašto si se slikao sa četnicima sa Šešeljom, već poklopi se ušima i ne diraj hrvate jer oni tebe ne diraju i ne otmaju tuđe kao vi pa onda dobiju po nosu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.