Vučić: Neću na more, hoću u Jasenovac

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u četvrtak je, ocijenivši da se protiv njega “provodi hajka” u Hrvatskoj, upitao kome on smeta i zašto mu, ni nakon tri zahtjeva, hrvatske vlasti ne dopuštaju da posjeti Jasenovac i oda počast žrtvama.

Kome smetam, jesam li rekao neku ružnu riječ o bilo kome? Svi svojim putem, ali nemojte mene tjerati, ja neću na more – hoću u Jasenovac, a vi mi ne date. Zašto?, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara poslije susreta sa sudionicima kampa “Srbija te zove 2022” i mladim sportašima iz dijaspore.

Vučić je ocijenio da je u Jasenovcu počinjen magnum crimen, te da je sav njegov grijeh u tome što je htio položiti jedan cvijet u spomen žrtvama.

On je rekao kako ga se u Hrvatskoj okrivljuje da je “otvorio Oluju”, aludirajući na pokretanje optužnice srbijanskog Tužiteljstva za ratne zločine protiv četvorice hrvatskih pilota zbog napada na izbjegličku kolonu na Petrovačkoj cesti 1995.

Nisam ja već je Tužiteljstvo za ratne zločine željelo da se pronađu ubojice djece i starih na Petrovačkoj cesti. Četvoro djece je tamo ubijeno. Mnogo godina traje istraga. Hoćete da ubojice djece prođu nekažnjeno? Hoćete li to i to nazivate provokacijom? Pa, kako vas nije sramota?, rekao je Vučić, ali nije bilo jasno kome su konkretno upućena pitanja, prenijela je Hina.

Vučiću zabranjen ulazak u Hrvatsku

(www.jabuka.tv)

27 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.