Vrtić u Vitini proslavio svoj prvi rođendan uz pjesmu, smjeh, veselje i igru

Dječji vrtić Ljubuški, podružnica Vitina slavi svoj prvi rođendan.

Za godinu koja je iza nas možemo reći da je bila puna rada i truda svih odgajatelja koji su djeci pružili utjehu, zabavu i odgoj.

Proslava ne bi bila prava da nije bilo najljepšeg poklona koji vrtić može poželjeti, a to su naša djeca. S ponosom kažemo da dušu vrtića u Vitini čine djeca, ali i odgajateljice koje s puno ljubavi i požrtvovnosti brinu i skrbe za svako dijete. One u njihovoj najosjetljivijoj životnoj dobi grade snažne temelje za ono što ih čeka u životu. Naše odgajateljice kroz igru, učenje i druženje doprinose bezbrižnom i sretnom odrastanju svakog djeteta.

Koristimo ovu priliku da zahvalimo našim dragim roditeljima na nesebičnom uključenju u rad, odazivajući se na sve akcije u organizaciji vrtića. Hvala i osnivaču, Gradu Ljubuškom i gradonačelniku Vedranu Markotiću jer osluškuje naše potrebe i ideje i financijski ih podupire. Na ovaj način kroz jaku suradnju uči nas da razvijamo partnerske odnose. Zahvaljujući tome, zajednički možemo planirati sve buduće korake, kroz koje ćemo kvalitetno i stručno još više obogatiti život naše djece koja postaju budućnost Ljubuškog.

Mališani vrtića u Vitini dobili su poklon od Hrvatskog kulturnog društva Napredak, podružnica Ljubuški u povodu rođendana vrtića. Slikovnica “Herceg Stjepan Kosača” ima za cilj približiti hercegov lik i djelo najmlađima i ima 12 katrena. Tri su o djetinjstvu herceg Stjepana, tri o mladosti, tri o zrelosti i tri o dubokoj starosti. Tiskana je u nakladi HKD Napredak, podružnice Ljubuški i prikazuje život najistaknutijeg vojvode među Kosačama. Kroz slikovnicu, sve generacije, posebno one najmlađe, upoznajemo s važnim akterima ljubuške prošlosti. Autor teksta je Zvonimir Mikulić, ilustracije potpisuje Marko Barbarić, a svoj doprinos tom djelu dali su i Anela Rozić-Vrankić i Mirko Rašić.

Sreća, osmijeh i pjesma širili su se prostorijama Dječjeg vrtića Ljubuški, podružnica Vitina. Vrtiću naš dragi, mi smo još mali, al’ ti znamo reći hvala što si nam otvorio svoja vrata, priopćeno je iz Dječjeg vrtića Ljubuški.

(www.jabuka.tv)