Vrisak parlamentarcima HNŽ-a predložio novi zakon o javnim prihodima

Udruga građana Vrisak u četvrtak je dostavila dokument zakona o pristupu javnim prihodima svim parlamentarnim strankama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i premijeru vlade HNŽ-a Denisu Lasiću.

Smatraju kako će sve stranke HNŽ-a podržati ovaj zakon iz razloga što ima pogubne posljedice kada je u pitanju HNŽ.

“Očekujem u narednih par dana potporu vlade HNŽ-a i svih županijskih ogranaka u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Hercegovačko-neretvanska županija svake godine izgubi nekih 20 milijuna maraka zbog posebnih koeficijenata koji idu u korist Sarajevske i Bosansko-podrinjske županije. Ovaj novac bi se mogao uložiti u vitalne institucije poput bolnica, Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemal Bijedić, a dio bi sigurno mogao biti uložen i u realni sektor koji bi značio ujedno i nova zapošljavanja”, izjavio je Vedran Arapović, predsjednika udruge građana Vrisak iz Mostara.

Također iz udruge građana Vrisak kažu kako ne planiraju stati na ovome već će u narednih par dana kontaktirati sve zastupnike u Federalnom parlamentu iz hercegovačke regije da daju podršku za pravedniju raspodjelu prihoda.

Vrijedi istaknuti da je u četvrtak Vlada Tuzlanske županije donijela akt kojim se zahtjeva poništavanje svih posebnih koeficijenata.

06


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.