Vrhbosanska nadbiskupija prikupila 240.000 KM za Siriju i Tursku

Župe i samostani u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u nedjelju, 19. veljače, pod misama su prikupljali dodatnu milostinju za potresom stradala područja u Siriji i Turskoj te su skupili iznos od 240.000 maraka.

Prispjela sredstva će ekonomat nadbiskupije, kao što je i najavljeno, uplatiti na račun Caritasa BiH koji će onda ista preusmjeriti za potrebite u spomenute dvije zemlje, priopćeno je u ponedjeljak iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Prema odredbi Vrhbosanskog ordinarijata, sve župe u nadbiskupiji, njih 155, zajedno sa samostanima u kojima se služe mise s narodom, bile su pozvane u nedjelju, 19. veljače, prikupljati posebnu kolektu za potresom strala područja Sirije i Turske, dodaje se u priopćenju.

U nekim župama ta akcija je nastavljena i kroz dva iduća tjedna te je zaključena s nedjeljom, 5. ožujka, čime se u konačnici došlo do iznosa od 240.000 maraka.

Uz novčana sredstva, u svim župama i samostanima također se molilo za sve stradale u razornom potresu te za sve one koji su ostali bez dragih osoba.

Ovom akcijom Vrhbosanska nadbiskupija priključila se brojnim institucijama i pojedincima koji su odlučili pružiti podršku i pomoć Siriji i Turskoj, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv | Foto: Vrhbosanska nadbiskupija)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.