Vremenski uvjeti otežavaju promet: Odroni, magla, kiša, led i vjetar

Zbog snijega na kolniku na dionici magistralne ceste M-18 Olovo-Kladanj na prijevoju Karaula, za teretna vozila s prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

Kolnik je zasniježen i na većini cesta u zapadnoj Bosni. Izdvajamo cestovne pravce Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Bihać-Bosanska Otoka i Bosanski Petrovac-Drvar. Na magistralnoj cesti M-5 Travnik-Donji Vakuf-Jajce pada kiša koja ledi u dodiru s tlom, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na ostalim dionicama kolnik je pretežno mokar, a vidljivost mjestimično smanjena zbog magle i niske naoblake.

Na magistralnim cestama M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na dionici regionalne ceste R-413 Karanovac-Turbe, zbog većega odrona, prometuje se naizmjenično – jednom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim cestama u BiH. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. Na dionicama u južnim krajevima upozoravamo na jače udare vjetra. Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog istražnih radova u tunelu Karaula na magistralnoj cesti M-17 Žepče-Maglaj, vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere na GP Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, javlja BiHAMK.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.