Vratila izgubljenu kuvertu s 10.000 KM

U doba kad je poštenje potisnuto na marginu, mlada majka Alisa Ašić iz Banja Luke svojim potezom pokazuje da još ima nade.

Kada je pronašla na ulici izgubljenu kuvertu sa 10.000 maraka od “svježe” podignutog kredita, a kasnije se ispostavilo da je novac namijenjen za operaciju, Alisa je novac vratila jednom starijem čovjek, pišu Nezavisne.com.

Ona je prije nekoliko dana sa kćerkicom otišla u banku kako bi platila račune, a po izlasku ugledala je starijeg čovjeka koji je hodajući “promašio” džep, pa je kuverta s novcem ostala na ulici, a on nastavio dalje.

“Sigurno je mislio da je kuvertu stavio u džep, ja sam ga zvala, ali se nije okrenuo. Tada sam uzela kuvertu i potrčala za njim, te ga stigla. Kad je vidio što mu nosim, sav je problijedio i zamucao. Rekla sam mu: ‘Gospodine, ispalo vam je ovo’, a on se potpuno izgubio. Znam samo da je otvorio kuvertu i rekao: ‘Sine, meni je kredit od 10.000 ovdje'”, priča Alisa. Čim se malo pribrao, taj čovjek joj je zahvalio te uzeo jednu novčanicu iz kuverte i ponudio joj u znak zahvalnosti.

Ipak, Alisa je to odbila jer smatra da nije uradila ništa previše vrijedno spomena.

“Rekla sam mu da nema potrebe za tim i da je sve u redu. Okrenula sam se i pošla s djetetom na drugu stranu, kad me upitao kako se zovem. Odgovorila sam mu i otišla”, kaže Alisa. Alisu je kasnije kontaktirao sin tog čovjeka i rekao joj da joj duguju zahvalnost za čitav život.

“Našli su me putem Facebooka. Tražili su da se vidimo i rekli da su mi dužnici za cijeli život, pogotovo što je spomenuti kredit namijenjen za operaciju”, rekla je Alisa. Do tog čovjeka koji je izgubio novac novinari Nezavisnih novina nisu mogli doći, ali su više nego sigurni da je imao riječi hvale za ovu poštenu Banjalučanku.

“Duboko vjerujem da se vraćaju i dobro i zlo koje drugima činimo, te u skladu s tim i živim. A imam i dijete, pa uvijek gledam da nikoga ne povrijedim i ako mogu – da pomognem koliko mogu”, ističe Alisa, koja je inače zaposlena i bavi se permanent make-upom.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.