Pola milijuna maraka za zdravstvo od igara na sreću

Vlada FBiH je, nakon provedenoga javnoga natječaja, donijela Odluku o raspodjeli dijela prihoda u iznosu od 553 841 maraka uplaćenih u Proračun FBiH u 2015. godini, a ostvarenih po osnovi naknada za priređivanje igara na sreću.

Od ukupne sume 104 070 maraka namijenjeno je financiranju programa i projekata iz oblasti zdravstva – liječenje i rehabilitaciju teško oboljele djece i mladih čije se liječenje financira iz Federalnoga fonda solidarnosti, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Zavodu zdravstvenoga osiguranja i reosiguranja FBiH dodijeljeno je 449 771 maraka za liječenje i rehabilitaciju teško oboljele djece i mladih koje je jedino moguće izvan Bosne i Hercegovine, a na temelju propisa iz oblasti zdravstvenoga osiguranja koji uređuju ovu oblast, kao i za liječenje i rehabilitaciju teško oboljele djece i mladih čije se liječenje financira iz Federalnog fonda solidarnosti.

Federalno ministarstvo zdravstva će, najkasnije u roku od 30 dana, sa svim korisnicima zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava. Korisnici će, najkasnije do 31. 12. 2016. godine Federalnom ministarstvu zdravstva dostaviti izvješća o namjenskom utrošku sredstava.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Kako lijep članak o igrama na sreću i našim humanitarcima vlasnicima kladionica,kockarnica i slično.,.Znači da nam nije kladionica ,kockarnica ne bi nam niti zdravstvo moglo funkcionirati.Tugo moja ovih novinara,natpisa,članaka,,GLUPOSTI,,.Ja bih prije rekao dok je igara na sreću zdravstvo će imati posla i ljekarne će prodavati apaurine i ostale depresive na veliko.U gradu nam samo profitabilno i rade kladionice,kockarnice i ljekarne,jer je jedno sa drugim povezano.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.