Vozači se mole za oprezniju vožnju: U Hercegovini kolnici mokri i skliski

Kolnici su mokri i skliski u Hercegovini, dok se u Bosni prometuje po suhim ili djelomično vlažnim kolnicima. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, za sav promet zatvorena je petlja ”Mahovljani”. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili M-16.
Zbog izvanrednog prijevoza tereta velikih dimenzija, mogući su povremeni zastoji na dionici GP Kamensko – Karlov Han – Mesihovina (Vidikovac), ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 12 sati, i utorkom i četvrtkom od 10 do 12 sati i od 13 do 14 sati.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na dionicama ceste M-4 Simin Han – Donje Caparde, zatim M-5 Ljubogošta – Pale (tunel Kalovita Brda), te M-6.1 Prolaz kroz Mostar, Široki Brijeg (Obilaznica).

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na dionicama M-14.1 Brod – Odžak i M-19.3 Rogatica – Ustiprača (u mjestu Dub).

U Mostaru izmjene u prometovanju

Zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora za naselje Vrelo-Ilići-Cim, na raskrižju magistralnog puta M-6.1 s ulicom Stara Ilićka, promet se na mjestu izvođenja radova odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog radova na izgradnji lokalne ceste Avenija-most Sutina-ul.Maršala Tita, izmijenjen je režim prometovanja na potezu raskrižja R-5 (kružni tok) na križanju lokalne ceste Avenija-most Sutina i ulice Maršala Tita (Sjeverni ulaz u grad-Zalik).

Zbog radova na rekonstrukciji ulice Kralja Tvrtka, izmijenjen je režim prometovanja na križanju ulice Kralja Tvrtka i Stjepana Radića i ulice Kralja Tvrtka i Kralja Zvonimira.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz IC AMSBIH-a.

(Fena)

Komentiraj: