Vozači oprez – poledica na većini cesta u BiH

Autocesta Kiseljak snijeg

Zbog niskih jutarnjih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozorava se na poledicu na kolovozu.

Sporija i opreznija vožnja preporučuje se vozačima na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona, a izdvajaju se dionice gdje su odroni najučestaliji: Jajce-Crna Rijeka, Turbe-Banja Luka, Novi Travnik-Bugojno, Srbljani-Bosanska Krupa, Brodar-Rudo i Brod na Drini-GP Hum.

Apelira se na vozače da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kad su u pitanju radovi na području Hercegovinu pažnju treba obratiti na dioniceM-6 Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog), gdje se izvode sanacijski radovi, pa se prometuje se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Vozače se poziva na oprez na dionici M-6.1 – Kružni tok na ulazu u Široki Brijeg, na raskrsnici magistralnog sa regionalnim putem, zbog sanacijskih radova prometuje se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radi se i na dionici M-16.2 Prozor-Jablanica, (na izlazu iz Prozora, u dužini od 1 km), gdje su u tijeku sanacijski radovi, pa se prometuje naizmjenično. Također, zbog ulegnuća kolovoza u blizini Jablanice, usporeno je prometovanje.

Na dionici R-418b Konjic-Lisičići-Buturović Polje (Jezerine) zbog klizišta potpuno je obustavljen promet. Promet prema Buturović Polju odvija se putem iz Čelebića preko novog mosta.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.