Vozači i pješaci, oprez: Novi odron kamenih gromada prijeti u Širokom Brijegu

Na magistralnoj cesti M6.1, odnosno na jednome od dvaju kružnih tokova na zapadnom ulazu u Široki Brijeg, došlo je do novoga odrona kamenih gromada koje su se počele obrušavati prema obližnjoj magistralnoj cesti.

Do najnovijega odrona je, prema svemu sudeći, došlo u noći s četvrtka na petak zbog obilnih kiša koje su padale na ovim prostorima. Na svu sreću, ovoga puta su zaštitne čelične mreže uspjele zadržati većinu kamenih gromada koje su se počele rušiti prema tlu, ali je upitno dokad će izdržati budući da je jedan dio zaštitne mreže razderan, a stijene na brdu očito slabo povezane.

Iz JP Ceste FBiH za portal Jabuka.tv rečeno je da do našega poziva nisu imali informaciju o odronu koji prijeti u ovoj izrazito frekventnoj zoni, u blizini koje se nalazi i Prva osnovna škola Široki Brijeg te je time opasnost još veća.

Dosad nismo imali informaciju o ovom odronu i stanju na cestama. Naše ekipe odmah će izaći na teren i provjeriti stanje te ga sanirati ako bude potrebno, rečeno je za portal Jabuka.tv iz JP Ceste FBiH.

Podsjetimo, do prvoga većega odrona na ovom mjestu došlo je sredinom prosinca 2017. godine, kada su se kamene gromade obrušile na pločnik i na zelenu površinu uz taj pločnik, a krhotine razasule i po cesti.

Tada su nadležni za održavanje ovih cesta uklonili kamene gromade i oko ovoga mjesta postavili sigurnosne trake za obilježavanje privremene opasnosti, ali koje definitivno nisu dovoljno dobro rješenje za ovu dionicu.

Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na cesti, kao i na sve naše čitatelje da ne prolaze pored opasnosti ne poduzimajući ništa, nego da upozore nadležne i osiguraju siguran život sebe i svojih sugrađana. Jer, ako se nesreća dogodi – uvijek je prekasno za svaljivanje krivnje.

(www.jabuka.tv)

20 komentara

    • Tako je, iz pouzdanih izvora se zna da Damac nije digao ruku za trošarine, sad neka lijepo iz vlastitih sredstava sanira štetu.

  • Vidite rupu kod gradskog vrtica koju su zakrpali prije tri dana a jutros veca i dublja. Toliko on nasim vlastodrscima koji si zapovjedili sanaciju. Ovo u Klancu spremni da neko pogine a gradonacelnik ce reci da nema pojma ni o cemu.

  • Zamisli di mi živimo! Medijski subjekt kontaktira odgovorne osobe koje kažu da nisu znali za to i da će doć pogledat. Ako lažu da nisu znali onda se igraju sa životima, a ako stvarno nisu znali onda koji im kurac služi ta ophodnja cesta. Zna se da tko upravlja cestama, trotoatima i okolnim (zakonski definiranim) prostorima.

  • Svi ste “BABE” samo jedno protiv drugog.Nemate drugog posla pa samo pljujete jenni po drugima.Imajte m…a pa se potpišite!!!

    • Betta jedi go.na..Ali se ti zoveš baš Betta?Hajde ušuti svega ti.A glede mog grada Širokog i gradskih vlasti koje inače trebaju voditi brigu o izgledu grada,komunalijama,prometnicama,nogostupima,parkinzima itd.mogu samo reći UŽAS..tuga.Niti ću selit odavde,niti sam u partiji,niti sam u vlasti,niti u EP..ali ovo je tako neodgovorno da bi čak trebalo po službenoj dužnosti pokrenuti kaznene postupke protiv ljudi koji ne poduzimaju ono zbog čega ih je netko natakario na nekakvu stolicu i tako nam ugrožavaju živote po svim gore navedenim stavkama.Odron može ubit nekoga,s parkinga ispred općine cjelom ulicom moraš izlaziti u rikvercu na glavnu cestu,rupe po cesti probijaju gume isl,nogostup ne postoji pa djeca moraju hodati i lidati ispred auta..ima toga pun k… još,,Haloo čita li ovo neko od glavešina ako uopće znaju čitati?

  • Jedina ulica normalna dvosmjerna u Širokom ,koju je Austrougarska napravila pretvorena u parking i što napisa Eto ja istina na parkingu ispred Općine ne možeš izići u rikverc prije nego netko ne zaustavi promet i onda iziđeš.
    Treba glavnu ulicu dvosmjernu vratiti a Krunina strana nek bude alternativa i to po zimi jako losa alternativa.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.