Vozač iz Čapljine automobilom udario u divljeg konja

Na planinskom prijevoju Borova glava, koja se nalazi na dionici ceste Livno – Tomislavgrad – Kupres, u srijedu ujutro vozač osobnog vozila je udario u divljeg konja.

Vozač iz Čapljine (33) nije ozlijeđen, ali je na vozilu marke Peugeot bh registracijskih oznaka pričinjena veća materijalna šteta, dok pojedinosti o divljem konju nema, naveli su iz MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ).

Inače, konji kojih na ovom dijelu ima oko šest stotina u manjim skupinama silaze s njihovog okupljališta podno planine Cincar do prijevoja Borova glava, odnosno na samu prometnicu u potrazi za solju koju cestari posipaju.

Onog trenutka kada ralica prođe i baci sol po prometnici, a najčešće je to ujutro i navečer, konji silaze na cestu, što predstavlja veliku opasnost za vozače koji tom dionicom prometuju.

Inače, djelatnici poduzeća Ceste d.d. Mostar, odnosno Tehničke ispostave Livno, polovinom studenog su na prometnici Šujica-Livno na dva mjesta postavili svjetlosnu prometnu signalizaciju koja upozorava na moguću prisutnost divljih konja.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.