Von der Leyen u Kijevu u simboličnom posjetu na Dan Europe

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen doputovala je u utorak u Kijev u simboličan posjet na Dan Europe kako bi iskazala punu potporu Ukrajini.

Moja nazočnost danas u Kijevu je simbolična, ali i znak ključne i vrlo praktične stvarnosti: EU surađuju s Ukrajinom po mnogim pitanjima, rekla je predsjednica Komisije novinaru European Newsrooma (ENR).

Ona je istaknula da će s ukrajinskim vodstvom razgovarati o brojim pitanjima, od slanja streljiva i znatne financijske pomoći do osiguravanja odgovornosti Rusije za njezin zločin agresije i pripreme terena za početak pristupnih pregovora.

Pozdravila je i odluku ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija da se 9. svibnja ubuduće i u Ukrajini obilježava kao Dan Europe.

Ukrajina je dio europske obitelji, rekla je von der Leyen.

Nastavljamo vršiti pritisak na Rusiju. To je jedna od stvari o kojima ću izvijestiti predsjednika Zelenskija. Sada stavljamo naglasak na striktnu provedbu sankcija i poduzimanje mjera za sprječavanje zaobilaženja sankcija. Nitko ne bi trebao sumnjati u to, rekla je predsjednica Komisije.

Komisija je u petak veleposlanicima država članica predstavila prijedlog 11. paketa sankcija protiv Rusije, koji će prije svega biti usmjeren protiv onih koji pomažu Rusiju u izbjegavanju sankcija.

Prema diplomatskim izvorima, EK predlaže da se stvori zakonska mogućnost za ograničenje izvoza u zemlje za koje se sumnja da pomažu Rusiji u zaobilaženju sankcija.

To bi trebalo biti svojevrsno sredstvo odvraćanja, a ako to ne bude učinkovito, Unija bi mogla uvesti zabranu izvoza proizvoda namijenjenih za dvojnu namjenu, civilnu i vojnu, u određene zemlje.

Također je moguće da se na popisu sankcioniranih nađe nekoliko kineskih tvrtki.

(www.jabuka.tv)

15 komentara

     • Da krenula je u osvetu za 1 svj rat… a FINANCIJERI oba rata su CIONISTI…. tko je Hitlera financirao i davao mu kredite?! moj i tvoj ćaća? pa malo istražite zaboga nije više nikakva tajna, a ne vazda jedno te isto s TV-a šta kažu. I

      • U osvetu? Pa i prvi su oni zapoceli pa izgubili, o cemu ti? Ako spominjes cioniste, slobodne zidare i ostale iluminate trebao bi znati da je to sve izniklo iz njemacke.

       • Njemačka nije počela 1 svj. rat .To i britanski povjesničari znaju i pišu….imaš dopis britanskog ministra u kojem govori da je u Sarajevu sve spremno( Gavrilo)…. Njemačkoj su oduzeti teritoriji u 1 svj ratu da ostave prostor za drugi. Zašto su SVE banke ( u vlasništvu cionista) financirale Hitlera?! Hitler je mirno živio u Argentini gdje je i umro…nakon rata. imaš njegove fotografije tamo… ma ne da mi se aj vjeruj u šta hoćeš…sve je tako kako vam serviraju…lakše je tako.

 • Sankcije idu ovako. Rusija prodaje Indiji naftu i plin a EU na čelu s ovom SOTONSKOM k.u.č.k.o.m kupuje po dvostrukoj cijeni….ma divota blago nama. Rusi su gotovi ahaaaaaaaaaaaaaaaaa

   • Hajde ne stavljaj, grke, ruse, hrvate srbe i sve ostale s njemcima koja su specificna vrsta kako i sami kazu mi ostali smo majmuni po njihovom, osim toga Cionista nisu nacija ako vec tako navodis a takvih je upravo najvise u Svabiji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.