Volkswagenov ID.3, unatoč pandemiji, prvim kupcima stiže u lipnju

Nova električna uzdanica njemačkog koncerna, koja bi prema značaju trebala biti za VW jednako bitna kao i Golf do sada, prvim će kupcima biti isporučena 17. lipnja. Nakon toga isporuke i prodaja nastavit će se putem zastupnika.

Pandemija koronavirusa privremeno je bila zaustavila proizvodnju u Volkswagenovim tvornicama, no situacija se pomalo normalizira pa su iz ovog koncerna potvrdili kako im planovi nisu značajno poremećeni.

Najvažniji događaj za Volkswagen i sve njegove kupce, službeni početak prodaje novog potpuno električnog modela ID.3, planiran za ovo ljeto, ide za sada prema planu.

Potvrdio je to Jürgen Stackmann ovoga tjedna putem Twittera. Napisao je da će kupci koji su među prvima rezervirali svoj primjerak električnog nasljednika Golfa, svoj primjerak novoga modela ID.3 dobiti – 17. lipnja. Zahvalio se svim kupcima na strpljenju i najavio da svim slatkim iščekivanjima uskoro dolazi kraj, piše Autonet.hr.

Volkswagen trenutačno ima, koliko je poznato, nešto preko 37.000 predbilježbi za prvu ediciju električnog modela ID.3, iako je planirana količina prve serije tek 30.000. Planovi Volkswagena za ovaj model prilično su ambiciozni. Vodstvo koncerna, posebice nakon Dieselgate skandala, želi se jasnije opredijeliti za čista i zelenija vozila pa će tako ID.3 imati središnje mjesto u njihovom asortimanu u budućnosti.

Pitanje je hoće li ikada u percepciji kupaca ovaj model dostići kultni status Golfa, no Volkswagen sve karte baca na elektrifikaciju i planira godišnje proizvoditi i prodavati oko milijun električnih vozila do 2025. godine. Volkswagen ID.3, perjanica električne ponude, koštat će u Njemačkoj u osnovnoj varijanti čak i manje od Golfa.

Povratak legendarnog kombija u električnom izdanju

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.