Volkswagen T6 u “hi-tech” izdanju i s električnim pogonom

Za posljednje dvije tržišne godine šesta generacija kultnog transportera dobiva unaprijeđenu opremu, infotainment i razinu 2 autonomne vožnje, a posebna će atrakcija biti električni T6.1, s dosegom od 400 km.

Premda se uvelike priprema sedma generacija kultnog njemačkog transportera (T7), na predstojećem salonu u Ženevi (7. do 17. ožujka) Volkswagen će predstaviti po treći put redizajniranu, ušminkanu verziju aktualnog T6, u izvedbama Transporter, Multivan, Caravelle i California, piše Autoportal.

Uz trendovske stilske dorade, s LED farovima, koji u boku dobivaju i legendarnu oznaku Bulli, osvježenu unutrašnjost i elektroničku ‘logistiku’ s infotainmentom, koji će omogućiti razinu 2 autonomne vožnje, dobiva novu generaciju dizelaša 2.0 TDI, usklađenog s ekološkim normama Euro 6d-TEMP.

Nudit će rasponu snage od 90 do 199 KS, s ručnim 6-stupanjskim ili automatskim DSG7 te pogonom 4×4 (Syncro) u snažnijim verzijama. No, posebna će atrakcija i tržišni adut biti električna verzija T6.1.

Za pogon će služiti AC elektromotor snage 82 kW, koji će s litij-ionskim baterijama kapaciteta 38,8 ili 77,6 kWh (jedan ili dva baterijska paketa) omogućavati autonomiju do 400 km.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.