Volkswagen predstavlja svoj prvi električni SUV i pogon od 1.2 milijarde eura

Električni automobili definitivno uzimaju sve veći zamah na tržištu i sve je više kupaca koji se odlučuju za odabir upravo električnih vozila.

Dakako, proizvođači automobila posljednjih su godina uložili puno novca kako bi razvili učinkovite sustave proizvodnje koji bi im trebali osigurati lidersku poziciju u budućnosti. U razvoj električnih vozila ukucane su milijarde dolara, a još će se puno više novca u taj segment ukucati u budućnosti.

Ovih je dana jedan od najpopularnijih svjetskih proizvođača automobila, Volkswagen, pokrenuo pogon koji će proizvoditi prvi potpuno električni SUV ovog proizvođača.

Njemački grad Zwickau trebao bi u skorašnjoj budućnosti igrati vrlo važnu ulogu u proizvodnji automobila budućnosti jer će se upravo ondje razvijati i proizvoditi novi modeli Volkswagenovih električnih vozila.

Volkswagen je razvio inovativan pogon koji će biti potpuno ugljično neutralan i kao takav prilagođen svim budućim ekološkim standardima. U tom je pogodnu započela serijska proizvodnja prvog električnog Volkswagenovog SUV-a naziva ID.4.

Novi električni automobil prati dva važna trenda u proizvodnji automobila – sve veću popularnost SUV-ova i ekološki pristup implementaciji električne energije. Proces proizvodnje novog SUV-a zasnovan je na modularnoj MEB platformi, a proizvodnja će biti potpuno ekološka i ugljično neutralna.

Iako će njemački Zwickau biti predvodnik nove tehnologije serijske proizvodnje za budućnost, činjenica je da će se novi SUV proizvoditi i na drugim kontinentima. Proizvodnja u Njemačkoj je dakle već započela, a do kraja godine trebala bi započeti i proizvodnja ovog automobila u Kini. No, to neće biti točka u kojoj će Volkswagen stati jer će se novi SUV do 2022. godine najvjerojatnije proizvoditi i u SAD-u, piše PCchip.

Novi ID.4 bit će prvi SUV na struju, no do 2025. godine bit će predstavljeni i neki drugi modeli. Prema trenutnim informacijama Volkswagen će narednih godina predstaviti još nekoliko električnih SUV-ova i sedana, ali i novu verziju legendarnog minibusa Bullija. Valja naglasiti kako Volkswagen polaže velike adute u budućnost električnih vozila jer su samo u tvornicu u Zwickau uložili velikih 1.2 milijardi eura.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.