Vojinović: HKK Široki je od velike važnosti i značaja za ABA 2 ligu

U prostorijama košarkaškog kluba Široki održana je press konferencija koja je ujedno i najava za odigravanje turnira Druge ABA lige.

HKK Široki sprema se za ‘balon’ navedene lige koja će idućeg tjedna, od 22. do 26. ožujka igrati u dvorani Pecara. 

Milija Vojinović, direktor ABA lige rekao je kako se u Širokom uvijek osjeća dobrodošlo.

U Širokom Brijegu i u Zapadnoj Hercegovini uvijek se osjećam dobrodošlo. Veliko mi je zadovoljstvo što se ABA liga vraća u Široki Brijeg jer kao što je poznato HKK Široki je od samog osnivanja ABA lige sudjelovao u ovom natjecanju i bilježio značajne rezultate. Promjenom sustava u Drugoj ABA ligi od prošle sezone zbog pandemije koronavirusa iz ligaškog dijela sistem natjecanja smo promijenili u turnirski. Samim tim publika u Pecari u Širom bila je uskraćena gledati ekipe iz 2 ABA lige ali mi smo putem TV prijenosa osigurali da sve utakmice budu u direktnim prijenosima, kazao je Vojinović.

On je istaknuo kako je HKK Široki ABA ligi jako važan i značajan.

Moram istaknuti da je HKK Široki od velikog značaja za našu ABA 2 ligu, a to smo dokazali time što smo dodijelili white kartu kako bi klub mogao sudjelovati u našem natjecanju bez participacije što se događa po prvi put u ABA ligi bio slučaj, zaključio je direktor ABA lige.

Prvog dana turnira u ponedjeljak, obilježava se dan osoba s Down sindromom pod sloganom ”Više slični nego drukčiji” tako da organizatori u suradnji sa sponzorima odlučili obilježiti ovu manifestaciju.

Sve ekipe tog dana nastupat će u posebnoj opremi tako da će nositi različite čarape da bi te osobe se osjećale u skladu sa sloganom.

Miro Kraljević, gradonačelnik Grada Širokog Brijega ističe da je košarka u Širokom nešto posebno što se uvijek izdvaja.

Neizmjerno mi je zadovoljstvo što je upravo Široki Brijeg organizator završnice ovog turnira ABA lige. Upravo prostor gdje se održava press konferencija govori što je Široki Brijeg kao klub napravio u košarci. Ovo su sve priznanja za rezultate u našemu klubu, a mi iz institucija se možemo pohvaliti da smo davno prepoznali potrebu da se napravi dvorana u kojoj će se nizati uspjesi. Tako da i dan danas, kada je u pitanju sport u Širokom Brijegu trudimo se da ga podržimo i održimo na jednoj visokoj razini koja je ponekad nerealna, zbog veličine našeg grada i konkurenata koji tu dolaze, ali za sada uspijevamo se održati u svim sportovima. Košarka je nešto posebno, a nadam se da ćemo idući tjedan u Pecari uživati u izvrsnoj košarci, zaključio je Kraljević. 

Igor Jelčić, predsjednik HKK Široki istaknuo je da će od ponedjeljka biti puštene karte u pretprodaju za sve tri utakmice Širokog za koje će vladati najveći interes.

Već prije mjesec dana krenuli smo sa svim pripremama, počevši od dvorane, uređenja i pripreme terena za turnir i ispunili smo sve zahtjeve koje je postavila ABA liga pred nas tako da je sve spremno za tzv. borilište. Nadam se da će ekipe doći spremne i da će to biti jedan veliki spektakl. Kada je riječ o utakmicama ne trebamo slati neke posebne pozivnice jer je ovo najznačajniji turnir, odnosno ‘balon’ u kojemu se dijele sve te pozicije i svi imaju određene ambicije. Ono što mogu napraviti je da pozovem sve gledatelje da dođu u Široki Brijeg, ne samo Širokobriježane, već iz cijele regije da dođu pogledati kvalitetne utakmice kojih će biti jako puno, rekao je Jelčić.

Ulaznice se mogu kupiti u fan shopu  u sklopu Gradske sportske dvorane već od ponedjeljka, a cijene ulaznica ostaju iste. Za odrasle 5KM, a djeci besplatan ulazak.

Podsjećamo, Široki će 22. ožujka u 21:00 sat igrati protiv MZT Skopja, 24. ožujka u 21:00 sat protiv Vojvodine dok će domaći ”balon” zaključiti utakmicom protiv Podgorice 26. ožujka u 19:00 sati.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.