Reporter iz Hercegovine uspješnu karijeru nastavlja na RTL-u

Reporter Mario Jurič, iz Vitine kod Ljubuškog, pridružio se informativnom timu RTL-a.

Respektabilnu karijeru reporter je započeo na RTL-u kao dopisnik iz Dubrovnika, a nastavio na komercijalnoj televiziji kao dopisnik iz Splita i okolice. Odluka da se pridruži RTL-u donijela je sa sobom i selidbu u Zagreb.

RTL nudi brojne izazove koji su u ovom trenutku moje karijere bili ključni za prelazak i dolazak u Zagreb. Odluka nije bila laka, ali sam siguran da je ispravna. More, Dalmacija i rodna Hercegovina uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu i rado ću im se vraćati i poslovno i privatno, otkrio je Jurič.

Karijeru je Mario Jurič započeo na Radio Dubrovniku, a to iskustvo ubrzo je iskoristio i za televizijski angažman.

Bio je to pun pogodak. Prvi televizijski koraci bili su upravo na RTL-u u dopisništvu iz Dubrovnika. Drago mi je biti tu ponovno i stjecati nova znanja i vještine.

Tijekom niza godina uspješnog reporterskog rada, Mario je prikupio veliko iskustvo, izvještavajući o nizu događaja koji su mijenjali našu svakodnevicu.

Požar u Splitu, praćenje gradnje Pelješkog mosta od prvog broda do konačnog otvaranja, izborna previranja u BiH, problemi u splitskom škveru, afera bespravne gradnje šefa HEP-a, samo su neke od tema koje sam radio s posebnim reporterskim žarom, prisjeća se Jurič i dodaje da je spektar njegovih profesionalnih interesa iznimno širok.

Izvanredne situacije poput prirodnih katastrofa ili crne kronike, unutarnja i vanjska politika – samo su to neke od širokog spektra tema koje su dio mog svakodnevnog posla. Najvažnije je biti na izvoru informacija – točnih i provjerenih i onda nijednu temu nije teško pokriti. Svakodnevni kontakt s brojnim ljudima koje susrećem – od teta s pazara ili placa do političara i gospodarstvenika – važna su karika u reporterskoj radnoj knjižici, jasan je reporter.

Pridruživanjem informativnom timu RTL-a, Jurič nastavlja graditi svoju uspješnu karijeru. Ambicija ima puno, no ne želi ih još otkrivati.

(www.jabuka.tv | Foto: RTL)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.