Voajeri dronom snimali žene koje su se gole sunčale na brodu

Francuz koji je na Mallorcu stigao zbog snimanja regate mogao bi biti optužen za kršenje privatnosti jer je, umjesto regate, s bespilotnom letjelicom snimao djevojke koje su se gole sunčale na brodu.

Prema policijskoj prijavi koju je podnijelo sedam Španjolki, dok su se sunčale na brodu iznad njih se pojavio dron s upaljenim crvenim svjetlom (znači da je kamera na njemu bila upaljena), dok je na brodu u blizini grupa muškaraca vikala i smijala se gledajući u tablet – na tabletu su gledali video golih djevojaka koje je snimio dron, a iako su im one vikale da prestanu, oni su ih ignorirali i nastavili sa snimanjem.

Prestali su tek kada su djevojke izvadile mobitele i počeli snimati njih kao dokaz, a pratile su ih s brodom u marinu – muškarci su ih navodno pokušali podmititi novcem i večerom u otmjenom restoranu, no mito nije upalilo te su prijavljeni policiji, piše Zimo.co.

Oni su navodno priznali da su fotografirali djevojke, ali kažu da su slike odmah izbrisali, a policija sada ispituje slučaj te tek trebaju odlučiti hoće li podići optužnicu protiv vlasnika bespilotne letjelice zbog kršenja privatnosti te istražuju je li koristio registrirani dron (registracija je u Španjolskoj obavezna).

Ovo naravno nije prvi put da su voajeri bespilotne letjelice koristili za špijuniranje (poznat je slučaj jedne Amerikanke koja se presvlačila u stanu u zgradi dok ju je kroz prozor snimao dron), a s obzirom na sve veću popularnost bespilotnih letjelica, u budućnosti možemo očekivati sve veći broj ovakvih i sličnih slučajeva.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.