Vlasnik Manchester Cityja počastio se novim klubom

Vlasnici Manchester Cityja dogovorili su kupovinu 11. kluba, a u pitanju je popularni nizozemski NAC Breda koji se natječe u drugom rangu tamošnjeg nogometa.

NAC Breda poznati je nizozemski klub koji je nastao prije 110 godina i kontinuirano je bio član elitnog ranga. Čak ima i titulu prvaka Nizozemske koju je osvojio 1921. godine, dok je 1973. godine osvojio Kup Nizozemske.

Sada će im vrata novih uspjeha biti širom otvorena pošto vlasnici kluba postaju bogati Arapi na čelu sa šeikom Mansourom bin Zayedom Al Nahyanom, koji među svojim “igračkama” ima i Manchester City.

City Football Group službeno je dogovorio kupovinu kluba od prethodnih vlasnika, potvrđeno je iz NAC Brede.

Dioničarima smo predstavili rezultate naše istrage o Karelu Vrolijku, građevinskom izvođaču koji je želio uložiti u klub. Na temelju toga odlučili su prodati svoje dionice City Football Groupu. Svim ostalim stranama, koje su se javile za kupovinu kluba, zahvalili smo se na uloženom trudu, priopćeno je iz NAC Brede, prenosi Klix.ba.

City Football Group je ovog tjedna postigao nužne dogovore s Nadzornim odborom NAC Brede, Fondacijom NOAD, Nogometnim savezom Nizozemske i lokalnim vlastima u Bredi.

Tako je šeik Mansour i City Football Group stigao na čelo 11. kluba širom svijeta, a petog u Europi.

Uz Manchester City i Bredu, tu su u Europi još Troyes (Francuska), Girona (Španjolska) i Lommel (Belgija). Imperija širom svijeta bogatija je još za Atletico Torque (Urugvaj), New York City (SAD), Melbourne City (Australija), Mumbai City (Indija), Sichuan (Kina) i Yokohama F-Marinos (Japan).

Foto: The Sun

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.