Vlasnici N1 televizije i Sport Kluba kupili Novu TV i slovenski Pop TV za 230 milijuna eura

Telekomunikacijska i medijska grupa United Group, koja je u vlasništvu američke investicijske kompanije KKR i EBRD-a, kupila je od tvrtke Central European Media Enterprises (CME) televizijske kanale Novu TV u Hrvatskoj i Pop TV u Sloveniji.

Kako su objavili iz CME-a, ta bi transakcija u vrijednosti od 230 milijuna eura trebala biti okončana do kraja godine.

Čelni ljudi CME-a zadovoljni transakcijom

“Ovo predstavlja transformacijski trenutak u povijesti CME-a. Uvijek smo imali izvrsnu imovinu, a transakcija naglašava trajnu privlačnost televizijskih kuća u regiji”, kazao je jedan od direktora CME-a, Michael Del Nin.

Drugi direktor CME-a, Christoph Mainusch ponosan je na dobro vođene televizijske kuće u Hrvatskoj i Sloveniji te na zaposlene u njima koji su te kanale učinili vodećima na tržištu.

“Čvrsto vjerujemo u važnost televizije kao medija. Drago nam je da United Group, investicijska firma KKR i uz potporu EBRD-a, dijeli naše viđenje lokalnog sadržaja na televiziji i vjerujemo da će izvrsno voditi ove važne poslove u regiji i napredovati”, kazao je Mainusch.

Najveća Pay TV platforma na ovom prostoru

United Group, u čijem su vlasništvu N1 televizija i Sport Klub, najavila je da će nastaviti investirati u Novu TV i Pop TV dodatno gradeći njihove proizvodne kapacitete i šireći njihov doseg izvan lokalnih tržišta. Ta je grupa nastala 2007. godine spajanjem regionalnih operatera SBB-a i Telemach Slovenije. Ubrzo im se priključio i Telemach Bosna, a 2014. godine i Telemach Crna Gora, prenosi Net.hr.

Danas je United Group najveća Pay TV platforma na području bivše Jugoslavije, a procjenjuje se da na tržištima šest zemalja ima oko dva milijuna korisnika. United Group ima oko 3.000 zaposlenih i pokriva telekomunikacijski, medijski i digitalni sektor. Lani je United Group ostvario prihod od 459 milijuna eura.

Ulaganje u rast u sadašnjem digitalnom ekosustavu

“KKR ima listu medija i telekomunikacijskih tvrtki koje je podržao kako bi rasli u sadašnjem digitalnom ekosustavu. Ulaganjem u kvalitetne lokalne i međunarodne sadržaje podržat ćemo timove United Groupa da nastave nuditi različite i privlačne sadržaje svim kupcima u regiji. KKR, EBRD i United Group usko će surađivati sa svim nadležnim tijelima kako bi osigurali glatku tranziciju u skladu s europskim standardima”, stoji u priopćenju direktora KKR-a Jean-Pierrea Saada.

United Group u svome portfelju ima dvadesetak televizijskih kanala i digitalnih platformi kao što su Sport Klub, N1, Cinemania, Bambino, Fight Chanell

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.