Vlado Jagodić u Slobodi do 2019. godine

Vlado Jagodić ostat će na dužnosti šefa stručnog stožera FK Slobode do kraja 2019. godine, priopćila je uprava tuzlanskog kluba.

Jagodić je na toj dužnosti naslijedio Husrefa Musemića, nakon niza ostavki u Slobodi koje su prijetile potpunoj destabilizaciji kluba.

Dok je Odbor za hitnost u kratkom razdoblju uspio stabilizirati funkcioniranje kluba, Jagodić je sa suradnicima Nedimom Omerovićem, Amirom Spahićem i Mirsadom Dedićem uspio sačuvati momčad. Od trenutka preuzimanja kluba, doživio je samo jedan poraz u desetak susreta i to u Kupu BiH protiv Širokog Brijega.

Sloboda danas realno očekuje plasman u Ligu za prvaka, a ambicije dosežu do nastupa u Europskoj ligi.

”Stvaramo momčad za budućnost, a Vlado Jagodić je trener koji se potpuno uklapa u ambicije Slobode. Za kratko vrijeme je pokazao da se radi o pravom profesionalcu koji je u svakom trenutku predan klubu i obavezama. Drago nam je što smo uspjeli dogovoriti dugoročniju suradnju”, izjavio je predsjednik UO Slobode Senad Mujkanović.

Čelnici kluba obavili su razgovor i dogovorili produžetak suradnje s 11 igrača, a ostalo je jedino nejasno hoće li i kada produžiti angažman aktualnom vršitelju dužnosti sportskog direktora Denisu Kariću koji je, kao i Jagodić, uradio vrijedan posao vezan za stabiliziranje ekipe.

”Ne znam što će uprava odlučiti. Nuđeno mi je da obavljam dužnost direktora kluba, a ja nisam za tu opciju. Volio bih ostati sportski direktor iz više razloga”, izjavio je Karić za Fenu.

Predsjednik Mujkanović kaže da će i taj problem doći na red.

”Jasno je da prioritet u razgovorima ima prva momčad. Poslije ćemo urediti odnose u omladinskom pogonu, da vidimo tko nam treba, a tko ne. Poslije će doći na red tajništvo klub, a u tom kontekstu raspravit ćemo i o poziciji direktora”, kaže Mujkanović za Fenu.

(www.jabuka.tv | Foto: TuzlaLive.ba)

Komentiraj: