Vlada ŽZH usvojila privremeno utvrđivanje osnovice za izračun bruto plaća proračunskih korisnika

U petak 22. svibnja 2020. godine u Širokom Brijegu je, pod predsjedavanjem predsjednika Zdenka Ćosića, održana 54. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila tekst Izvješća o izvršenju Proračuna ŽZH za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine i uputila ga Skupštini ŽZH u daljnju proceduru.

Vlada je donijela Odluku o privremenom utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaće izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u institucijama vlasti u ŽZH, državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe, zaposlenika u školama koji su korisnici Proračuna ŽZH  i ostalih uposlenika korisnika Proračuna ŽZH, županijskog pravobranitelja i zamjenika županijskog pravobranitelja u ŽZH za mjesec svibanj i lipanj 2020. godine.

Također usvojila je i Odluku o kriterijima i odobravanju isplate sredstava s pozicije “Tekući prijenosi za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju” utvrđenih Proračunom ŽZH za 2020. godinu te Odluku o prijenosu sredstava Studenskom centru u Mostaru utvrđenih Proračunom ŽZH za 2020. godinu.

Usvojena je iOdluka o dopuni Odluke o donošenju Programa utroška sredstava “Tekući prijenosi za poticanje razvoja gospodarstva u ŽZH” utvrđenih Proračunom ŽZH za 2020. godinu te Odluku o davanju suglasnosti na Financijski plan Agencije za privatizaciju u ŽZH za 2019. godinu.

Također, Vlada je usvojila Izvješće o radu Agencije za privatizaciju u ŽZH za 2019. godinu i Program rada Agencije za privatizaciju u Županiji Zapadnohercegovačkoj za 2020. godinu.

(www.jabuka.tv)13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.