Dužan državi preko 55 tisuća maraka neplaćenih prometnih kazni

Pripadnici Policijske stanice Travnik jučer su kontrolirali Audi Q7, kojim je upravljao P. S. (27) iz Trnova, prtilikom čega je utvrđeno da je na ime neplaćenih kazni državi dužan 55.095 KM.

Kako je priopćeno iz Ministarstva unutarnjih poslova Srednjebosanske županije, P. S. je višestruki povratnik u činjenju prometnih  prekršaja. Nesavjesnom vozaču je oduzeto vozilo, prenosi Avaz.

Pripadnici MUP-a SBŽ, pored aktivnosti koje provode u vezi pandemije koronavirusa, kontinuirano provode pojačane mjere i radnje koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti prometa. Između ostalog, cilj navedenih mjera i radnji je smanjenje broja prometnih prekršaja, koje sudionici u prometu čine po raznim osnovama. Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli vozača koji su višestruki povratnici u činjenju prometnih prekršaja, čiji iznos neplaćenih novčanih kazni se utvrđuje uvidom u ROF bazu. U takvim slučajevima, vozila se oduzimaju kao sredstvo izvršenja prekršaja, kako bi se takvi vozači spriječili u daljnjem činjenju prekršaja.

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u idućem razdoblju, kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti prometa na području Srednjobosanske županije.

(www.jabuka.tv)