Vlada ŽZH usvojila odluke o sklapanju ugovora ZZO ŽZH s javnim ustanovama u Ljubuškom i Širokom Brijegu

Zdenko Ćosić
Na 11. sjednici Vlade ŽZH usvojena je Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH o sklapanju ugovora s javnom ustanovom Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju Ljubuški za 2019. godinu.

Isto tako Vlada je usvojila Odluku o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća ZZO ŽZH o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora sa domom za djecu ometenu u tjelesnom ili psihičkom razvoju “Marija naša nada” u Širokom brijegu za 2019. godinu, navodi se u priopćenju Vlade ŽZH.

Donesena je Odluka o davanju suglasnosti na Naputak za ostvarivanje prava na novčane potpore u poljoprivredi; Odluku o utrošku sredstava “Tekući prijenosi za šport” predviđenih Proračunom ŽZH za 2019. godinu te Odluku o utrošku sredstava “Tekući prijenosi za programe kulture” predviđenih Proračunom ŽZH za 2019. godinu.

Vlada je prihvatila Izvješće o izvršenju Proračuna ŽZH u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine.

Prihvaćena su izvješća o radu Zavoda za poljoprivredu ŽZH, Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, Županijskog arhiva ŽZH, Javne ustanove Razvojna agencija ŽZH HERAG, Županijskog pravobraniteljstva ŽZH, Županijskog zavoda za pravnu pomoć ŽZH, Javne ustanove Zavod za odgoj i obrazovanje ŽZH, Službe za zapošljavanje ŽZH, Povjerenstva za davanje mišljenja po zahtjevu za jednokratnu novčanu pomoć kod teških invalidnosti ili teške bolesti ŽZH, Županijskog stožera civilne zaštite ŽZH, Godišnje izvješće o radu Povjerenstva za državnu službu ŽZH, Policijskog odbora za razdoblje od 1. siječnaj do 31. prosinca 2018. godine i Izvješće o radu Ureda za zakonodavstvo Vlade ŽZH za 2018. godinu.

Usvojeni su Plan i Program rada Zavoda za poljoprivredu ŽZH za 2019. godinu, kao i Program rada Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, Plan i Program rada Županijskog arhiva ŽZH za 2019. godinu te Plan rada Javne ustanove Razvojna agencija ŽZH HERAG za 2019. godinu.

Također, Vlada je donijela Rješenje o razrješenju vršitelja dužnosti ravnatelja društva DUHANPRODUKT d. o. d. Grude, kojim se navedene dužnosti razrješava Zorana Grizelj iz Gruda, kao i Rješenje o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja društva DUHANPRODUKT d. o. d. Grude, kojim se na navedenu dužnost imenuje Matej Bandić iz Gruda.

Sjednica je održana u ponedjeljak 8. travnja 2019. godine u Širokom Brijegu, pod predsjanjem predsjednika Vlade Zdenka Ćosića.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Razmatra li se uopće da se gore na Puringaju realizira( bolje rečeno dogovori) sa Fra Jozom i vlastima otvaranje stacionara za bolesne osobe jer za to postoje kapaciteti i mogućnosti uz minimalne preinake.Naši bolesni koji su smješteni po raznim mjestima po Bosni ,Županiju koštaju cca milijun KM godišnje.Za 15 godina 15 milijuna..Pa ,ima li itko normalan da poradi na ovom problemu iz više razloga, kako zbog samih tih osoba,njihovih obitelji(sutra možda i Vaših) tako i radi interesa Županije.
    Otvorila bi se radna mjesta,razne nabavke hrane,higijenskih potrepština, uplaćivali porezi i doprinosi itd.

  • Obitelji koje imaju svoju djecu ili drugog člana bi bila bliže ,a mogućnost posjeta u svakom slučaju.
    Zašto se ne učini ?
    Da je nečiji problem to i razmišljali bi tako ,ali teško onom ko ima problem .
    Kad već ima prostor ,lakše je realizirat.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.