Vlada ŽZH usvojila Nacrt Zakona o turizmu i Plan održavanja i zaštite cesta

Vlada ŽZH je na redovitoj sjednici utvrdila Nacrt Zakona o turizmu ŽZH, te ga uputila u daljnju proceduru Skupštine ŽZH.

O ovom nacrtu zakona trebala bi se održati i javna rasprava. Također,  Vlada je usvojila Odluku o Planu i programu održavanja i zaštite, izgradnje i obnove cesta u 2019. godini.

Na 10. redovitoj sjednici Vlada ŽZH je u četvrtak donijela Prijedlog Odluke o usvajanju Revidiranog Akcijskog plana 2018. – 2020. za provedbu Strategije razvitka ŽZH za razdoblje 2014. – 2020. te ga također uputila u daljnju skupštinsku proceduru.

Usvojila je i Odluku o davanju suglasnosti na Izvješće o izvršenju Financijskog plana Javne ustanove Ceste ŽZH za 2018. godinu te Odluku o Programu zapošljavanja vježbenika u županijskim tijelima uprave, županijskim upravnim organizacijama i drugim službama i tijelima ŽZH.

Također, Vlada je usvojila Izvješće o utrošku sredstava “Tekuće zalihe” Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2018. godinu konto (60.000) od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2018. godine.

Usvojena su Izvješća o radu za 2018. godinu Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH, Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH, Ministarstva financija ŽZH, Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, Ministarstva pravosuđa i uprave ŽZH, a nakon toga usovjeni su i njihovi planovi i programi rada za 2019. godinu.   

Usvojena su i izvješća o radu za 2018. godinu Ureda Vlade ŽZH za europske integracije, Uprave civilne zaštite Županije, Uprave za inspekcijske poslove ŽZH te Javne ustanove Ceste ŽZH, a nakon toga usvojeni su planovi i programi rada ovih institucija za 2019. godinu, pri čemu je za Upravu civilne zaštite usvojen i financijski plan.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić.

(www.jabuka.tv)

15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.