Vlada ŽZH pristupa izradi Prostornog plana Županije za razdoblje 2020. – 2040.

Vlada Županije Zapadnohercegovačke utvrdila je na 9. redovitoj sjednici prijedlog Odluke o pristupanju izrade Prostornog plana ŽZH za razdoblje 2020. – 2040.

Ovaj prijedlog odluke upućen je u daljnju proceduru Skupštine ŽZH, koja će ga na idućim sjednicima razmotriti i usvojiti.

Deveta redovita sjednica Vlade ŽZH održana je u četvrtak 7. ožujka 2019. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Zdenka Ćosića.

Vlada je na ovoj sjednici donijela i Odluku o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava “Tekući prijenosi za šumarstvo” utvrđenih Proračunom ŽZH s kriterijima raspodjele sredstava za 2019. godinu a usvojene su i Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH o isplati sredstava za sufinanciranje servisiranja aparata GE CT Light Speed VCT 64 slice Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar te Odluka o usvajanju Elaborata o obavljenom redovitom godišnjem popisu imovine, obveza i potraživanja ŽZH na dan 31. prosinca 2018. godine.

Vlada je usvojila i izvješća o radu za prošlu godinu kao i plan i program rada za ovu godinu za tri ministarstva:

  • Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH
  • Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH
  • Ministarstva gospodarstva ŽZH

Vlada je usvojila Izvješće o korištenju sredstava posebne naknade za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća u 2018. godini.

Marinko Mikulić iz Širokog Brijega imenovan je za osobu ovlaštenu za obavljanje ovlasti i obveza na osnovi državnog kapitala u gospodarskom društvu Novorent d. o. o. Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.