Vlada traži liječničke preglede svih policajaca u FBiH

Vlada FBiH, na prijedlog federalnog ministra unutarnjih poslova Rame Isaka, usvojila je zaključak kojim je od županijskih ministarstava unutarnjih poslova zatraženo da u najkraćem roku obave liječničke preglede svih policijskih službenika.

U zaključku je navedeno da se prilikom vršenja liječničkih pregleda, koji trebaju biti okončani u najkraćem roku, a najduže za tri mjeseca, poseban fokus stavi na pregled psihičkog zdravlja policijskih službenika.

Također, preporučeno je da se liječnički pregledi policijskih službenika vrše u županijskim javnim zdravstvenim ustanovama.

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Federalnog MUP-a Vahidin Munjić još na početku mandata, odnosno 2023. godine, dogovorili su da će biti izvršeni liječnički pregledi svih policijskih službenika Federalne uprave policije.

Stav ministra Isaka i direktora Munjića bio je da to predstavlja najvažniji prioritet za koji moraju biti osigurana financijska sredstva.

U skladu s tim, u proračunu za 2024. godinu planirana su i osigurana sredstva u iznosu od 220.000 KM za liječničke preglede policijskih službenika Federalne uprave policije Federalnog MUP-a, a koji će početi uskoro, priopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću FMUP-a.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

 • Prvo trebaju vjestaciti Ramu Isaka pa onda sve druge policajce. Jer Ramoni istupi u medijima svakodnevni su na granici ludila…

  • DI CE BITI PREGLEDI? oće li u političkoj poliklinici CENTRAL Tome Ševina parlamantarca i njegovog kompanjona ravnatelja Doma Zdravlja Kordića? Ravnatelj Doma Zdravlja ima svoju privatnu polikliniku, utalio se sa političkim parazitom i pomalo. Cijela prosvjeta iz Širokog će u njega na pregled, a ne u Dom Zdravlja? eeeeej, pa dokle ide ta bahatost? u svim drugim gradovima idu u domove zdravlja samo u Širokom u Tome Ševina na preglede. Onaj kran što ruši Duvanjsku, treba potrat po redu. Mi smo svakako samo ovce u ovom gradu

 • Lijecnicki pregled je uvijek bio uvjet za bilo kakav posao vec sad drzava trazi od svih firmi da radnici obave lijecnicki pregled,psihijatarski i drugi,a obavljaju se u privatnim klinikama gdje nasa politika ima udio i svoje prste u donosenju zakona,i to ce biti samo ispunjena jos jedna floskula i laz da drzava nesto radi za radnika,a place socijala

 • Svake godine monteri elektroprivrede prolaze preglede u MOSTARU ko za vojsku
  Policija nosi oružje i nema pregleda sistemackog

 • Iz kakvih sve obitelji nasi policajci dolaze, Bog dragi sacuvao. Di im je otac mlatio mater, lokao, bio nasilnik. Ne samo od jednoga.

 • Kako me raduje, nema vise tako lako zaustavljanja za “preko brzu” voznju, pa naplati-ukradi i plavi slonic mojim novcem u prvi “Namex” ili “Konzum” navrati, pa punom kesicom vanka.

 • Prisnije je očistiti iz policije ove sto su uvezani sa kriminalcima i narkodilerima. Droge tko u prici a nitko od velikih narkodilera ne pada. Znaci sve dobro uvezano i umreženo. Ganjaju se ovi sa paketićima trave a ovo 100-150 kg bjelog nista. O tome ni mediji ne smiju ni pisati.

 • Naravno,slažem se za sistemacki pregled policiji…..ali i obavezno alkotestove da se rade i tooo upadi ono bez najave,mišljenj sam da bi to bila katasrofa…
  Svako drugi policajac alkoholičar.
  😂😂😂😂😂

 • Dobro za privatne robovlasnike. Sad će dobit radnike, doduše u godinama ali eto neće morat na cesti “vuć za jaku” ljude da predju kod njih!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.