Vlada se podsmjehuje: Održan dvosatni štrajk upozorenja u srednjim školama HNŽ-a

U svim srednjim školama Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u utorak je tijekom prve smjene održan dvosatni štrajk upozorenja koji će, također, biti održan i tijekom druge smjene, potvrdio je Feni predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josip Milić.

Prema njegovim riječima, nakon prošlotjednoga jednosatnoga štrajka upozorenja županijska vlada nije pozvala predstavnike sindikata na razgovor, zbog čega se Koordinacija sindikata srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije odlučila na novi štrajk upozorenja.

Milić je naglasio kako su zatečeni ovakvim ponašanjem Vlade HNŽ-a.

Stalno se pozivaju na dijalog, a nikako da nas zovnu. Nije nam jasno na kakav dijalog oni misle, da li na ovaj preko medija, odnosno medijsko prepucavanje, ili misle da sjednemo za jedan stol i rješavamo naše zahtjeve jedan po jedan, poručio je Milić.

Dodao je kako ovo ispada kao neka ironija te da ima osjećaj “kao da im se Vlada podsmjehuje“.

Sindikati traže od Vlade HNŽ-a da se do kraja svibnja 2018. isplate pravomoćne presude iz 2013. godine, povećanje plaća od 15 posto, isplatu porodiljnih naknada u iznosu od sto posto, zatim da se prekine s praksom primanja radnika do 15. srpnja te da se potpiše okvirni sporazum o zbrinjavanju tehnološkoga viška.

Sindikati pored tih zahtjeva traže i otvaranje dijaloga s predstavnicima županijskih vlasti. O sljedećim koracima sindikata, kaže Milić, odlučivat će Predsjedništvo Koordinacije sindikata srednjih škola HNŽ-a, a svaka odluka Predsjedništva proći će kroz referendum sindikalnoga članstva.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.