Vlada RS-a poništila dokument o masakru u Srebrenici – Jabuka.tv

Vlada RS-a poništila dokument o masakru u Srebrenici

Vlada Republike Srpske na izvanrednoj je sjednici poništila izvještaj o genocidu na području Srebrenice kojega su vlasti ovoga entiteta donijele 2004. unatoč brojnim osudama domaćih i međunarodnih institucija zbog pokušaja osporavanja genocida nad Muslimanima.

Razloge za reviziju dokumenta o srebreničkom masakru vlada RS-a našla je u tome što u izvještaju nisu obuhvaćeni zločini koji su počinjeni nad srpskim stanovništvom.

Naložena je uspostava novog međunarodnog povjerenstva koje će poručuju “na objektivan i nepristran način utvrditi stradanja svih naroda na području srebreničke regije u razdoblju od 1992-1995”.

Vlada je naložila i uspostavu posebnog povjerenstva koje bi ispitalo i napravilo izvještaj o stradanju Srba na području Sarajeva od 1991. do 1995.

Brojne međunarodne institucije, uključujući UN, SAD i zemlje članice EU-a oštro su osudile najavu srpskih vlasti u BiH da preispitaju srebrenički masakr koji je presuđen kao genocid u nekoliko predmeta pred Haaškim sudom.

Na području Srebrenice pripadnici srpskih snaga su u ljeto 1995. nakon što su zauzele grad pobile više od 7000 muslimanskih muškaraca i mladića u kampanji koja je ocijenjena genocidom, piše HRT.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Ma zdaba im je negiranje,jednoga dana ćemo svi doći dragom Bogu,tako da nitko neće moći izbjeći sud,jedni će na desnu a drugi na lijevu stranu, bolje bi bilo da se pokaju i priznaju i Bogu i ljudima,da su činili zločine protiv čovječnosti, mislim daim savijest nemoze biti mirna,a tek huškaci………..je

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.